Xefs i pescadors dirigeixen els tallers d’hivern de l’Aula Gastronòmica de Roses

L’Aula Gastronòmica afronta l’hivern amb sopes, plats que reforcen les defenses, cuina de quaresma i receptes de pescadors

L’Aula Gastronòmica prossegueix amb les seves formacions culinàries obertes al públic, avalades pel rotund èxit de participació dels showcookings duts a terme al llarg de 2022. Continuant amb la promoció de la cuina de qualitat de proximitat, de temporada i saludable, els diferents xefs i cuiners mostraran al llarg d’aquests dos mesos l’elaboració de plats d’hivern i quins aspectes dietètics cal tenir en compte durant aquesta temporada.

Ada Parellada, xef del restaurant Semproniana, serà l’encarregada d’engegar els fogons de l’Aula el dia 6 de febrer, on prepararà dues de les sopes proposades en el seu llibre ‘Sopes’, en el qual recull més de 50 brous i escudelles. La cuina de quaresma protagonitzarà la sessió del 15 de febrer, amb la participació de Maria Rosa Picamal i les seves receptes elaborades amb robots de cuina.

Una constant en les formacions de l’Aula Gastronòmica és la presència de xefs i professionals locals que posen en valor la rica gastronomia de la població i la qualitat i propietats del peix de la llotja rosinca. En aquesta edició, el xef Jordi Dalmau del restaurant Sumac, ensenyarà a cuinar a la sal l’espècie termòfila de la serviola, un peix cada cop més present a la nostra costa (21 de febrer). El seguirà Gregory Abella del restaurant Falconera, que en aquesta ocasió proposarà un arròs caldós (27 de febrer).

Els pescadors de Roses, mestres cuiners

El mes de març els pescadors de la Confraria de Roses es faran seus els fogons de l’Aula Gastrònomica per mostrar tot el seu saber fer i coneixements sobre el peix, en aquesta ocasió convertits en cuiners. Josep Avellaneda serà el primer (2 de març), amb la preparació d’un plat típic com és el pop amb patates, acompanyat de mussolina d’all. Jordi Borràs (9 de març), serà l’encarregat d’ensenyar als participants els secrets del plat més emblemàtic de la cuina rosinca: el suquet de peix. I Víctor Olivencia tancarà aquest receptari amb la preparació d’un arròs melós amb galera, sèpia, gamba blanca i fumet, el 15 de març.

Vins, postres i consells saludables

Més enllà de la preparació d’àpats, l’Aula oferirà també un taller d’introducció i degustació als vins dolços de la mà de la sommelier Laura Masramon (8 de febrer), la proposta de cupcakes amb “xispa” de Marta Sánchez del Bimba’s Cakes (23 de febrer) i dues sessions a càrrec de la dietista i nutricionista Anna Torelló, que en aquesta ocasió parlarà de receptes per reforçar les defenses (13 de febrer) i de l’organització d’àpats saludables i equilibrats al llarg de la setmana (13 de març).

Tota la informació del programa i inscripcions als tallers es pot consultar a www.rosesgastronomia.cat.

Els tallers tenen un preu d’inscripció de 3 €.

Exit mobile version