Dona dóna Alt Empordà celebra la setmana mundial de la lactància materna

Associació Dona dóna Alt Empordà

Figueres acull una jornada a La Cate per celebrar la setmana mundial de la lactància

Associació Dona dóna Alt Empordà Figueres celebra la setmana mundial de la lactància materna el dia 30 de setembre a la Sala la Cate de Figueres.

Jornada que des de l’associació Dona Dóna Alt Empordà es vol aprofitar per reivindicar la normalització de la lactància i afegir-se a la celebració d’aquesta setmana mundial amb l’organització de l’acte “Construint aliances per protegir la lactància: per un bé comú, sense conflictes d’interessos”.

Durant la jornada, aquesta entitat oferirà una formació gratuïta per a personal sanitari que anirà a càrrec de Carmela Kika Baeza, metgessa especialitzada en medicina familiar i comunitària, consultora internacional de lactància materna, terapeuta sexual i avaluadora de la Iniciativa Hospital Amic del Nen i autora del llibre “Amar con los brazos abiertos”.

A part d’oferir aquest espai per a professionals, a la tarda s’oferirà una xerrada, que anirà a càrrec també de Kika Baeza, dirigida a les  famílies.

També està previst projectar per primera vegada el vídeo realitzat per l’associació Dona Dóna, que recull els testimonis de les lactàncies de diferents mares de la comarca, el qual té com a objectiu explicar les experiències d’aquestes mares perquè aquestes puguin servir també de recolzament o d’ajuda a futures mares en les seves lactàncies.

Durant el dissabte a la tarda, que serà una jornada oberta a les famílies, també s’oferiran tallers pels més petits, un altre de tatuatge amb dissenys de lactància, composició de samarretes al instant, berenar, dibuixos pels infants i el sorteig d’una panera.
Tot una jornada d’activitats pensada donar difusió i protegir la lactància materna.

Tot i que els actes d’aquesta celebració són gratuïts, cal inscripció prèvia.