Dona Dóna Alt Empordà reivindica un pessebre més realista on el naixement s’avingui a la realitat

Associació Dona Dóna Alt Empordà

Pessebre Vivent a Llers representat per l'Associació Dona Dóna Alt Empordà

L’Associació Dona Dóna Alt Empordà amb la col·laboració del pessebre vivent de Llers va portar a terme la representació d’un naixement, segons l’entitat, més realista

Associació Dona Dóna Alt Empordà
Pessebre Vivent a Llers representat per l’Associació Dona Dóna Alt Empordà

Després de veure imatges censurades de les figuretes d’un pessebre on Maria dóna el pit al Nen Jesús, i després de comprovar que a totes les llars majoritàriament les figuretes del pessebre mostren una imatge irreal, el Grup de Suport a la Lactància Materna, l’Associació Dona dóna Alt Empordà, va proposar a l’organització del pessebre de Llers si volien col·laborar i ajudar a mostrar aquest moment del postpart tal i com hauria de ser, és a dir, el nadó junt a la mare, recent parida i per tant estirada, i a poder ser en contacte amb el pit, que escalfa i alimenta al nen Jesús. Sant Josep, a prop, hi és  abraçant el  moment especial també per a ell. Una o dues dones prop de la mare oferint suport i companyia. I les visites, respectuoses, oferint uns regals preuats per a una família que neix, com menjar cuinat o un porta nadons, així com queda la representació del suport a la lactància materna, que moltes vegades vol dir oferir també intimitat a la família. “Esperem que aviat els pessebres dels mercats de Nadal mostrin figuretes més realistes en aquest sentit, per a que els infants quan muntin el pessebre a casa seva, identifiquin la naturalitat del moment”, han significat des de l’Associació Dona Dóna Alt Empordà.

Un cop més amb un acte com aquest el Grup de Suport a la Lactància Materna vol sensibilitzar la població mostrant l’alletament matern com un acte natural i normal, visibilitzant-lo per tal de normalitzar el fet d’alletar i que cada vegada més dones puguin sentir-se còmodes alletant on sigui.

En aquesta ocasió l’associació va comptar amb la complicitat de l’organització del Pessebre Vivent de Llers, l’Associació juvenil Brullersenca, la qual va donar el seu suport a aquesta iniciativa des del primer moment mostrant gran interès per la reivindicació.