Programa Reallotgem

Fan donació a l’Ajuntament de Roses d’una roda de molí de blat que hi havia a la discoteca Picasso

Donació d'una roda de molí a l'Ajuntament de Roses
A dalt, moment de la signatura que formalitzava la donació. A sota la roda de molí, que posasa a l'inrevés, es feia sortir de taula a l'antiga discoteca Picasso de Roses

L’Ajuntament de Roses exposarà aquesta roda de molí a l’entorn del cementiri, on hi ha més peces de molí, amb uns panells explicant la funció que tenien aquestes rodes en el seu moment

Donació d'una roda de molí a l'Ajuntament de Roses
A dalt, moment de la signatura que formalitzava la donació. A sota la roda de molí, que posasa a l’inrevés, es feia sortir de taula a l’antiga discoteca Picasso de Roses

Sílvia Romañach és una dona que al poc de néixer va anar a viure amb la seva família a Madrid, on actualment resideix, però tots els seus avantpassats paterns són de Roses, i sempre ve a casa nostra, a casa a estiuejar. Romañach és propietària del local on estava ubicada la llegendària discoteca Picasso, que durant més de 40 anys va ser el centre neuràlgic d’oci de Roses i que, segurament, persones que compten ara entre 50 i 60 anys van ser clients habituals en la seva plena joventut eren clients.

I molt d’ells recordaran, a part de l’arbre que hi havia a la sala, una pedra cònica que es  feia servir de tauleta. Doncs, aquesta pedra cònica és una roda de molí que ahir al matí, a la sala de plens de l’Ajuntament de Roses, s’ha formalitzat la seva donació.

Sílvia Romañach i l’alcaldessa Montse Mindan van signar la documentació que certifica que la roda de molí pertany ara al poble de Roses. “Estem renovant el local que havia estat abans la discoteca, i vam trobar aquesta pedra, que sembla més una roda de molí de blat que no pas d’oli, i vam creure que podria tenir un valor patrimonial, i els meus germans i jo vam decidir donar-la a l’Ajuntament”, va explicar Romañach.

Montse Mindan després d’agrair aquesta donació va destacar que “la roda de molí la volem exposar a l’entorn del cementiri juntament on hi ha d’altres peces que corresponen a rodes de molí, i amb uns panells donar-li una funció didàctica, és a dir que la gent que passegi pel voltant pugui entendre quina utilitat tenien en el seu moment”.  

Aquesta donació de la roda de molí per part de la família Romañach serà aprovada en el pròxim ple ordinari del mes d’abril de l’Ajuntament de Roses.