“Els dos arbres de l’antic càmping Bahia es van talar perquè estaven malalts”

Pollancres talat a l'antic càmping Bahia

Un dels dos pollancres talats al terreny de l'antic càmping Bahia

El regidor d’Infraestructures i Serveis Públics, Juan M. Fernández, explica el perquè de la tala dels dos pollancres del terreny de l’antic càmping Bahia i quin ús se li donarà a aquest espai

Pollancres talat a l'antic càmping Bahia
Un dels dos pollancres talats al terreny de l’antic càmping Bahia

El terreny de l’antic càmping Bahia va ser protagonista en el punt de precs i preguntes del passat ple municipal del mes de juny de l’Ajuntament de Roses Tant el grup municipal d’ERC com de Ciutadans van formular dues preguntes al respecte. El portaveu dels taronges, José Manuel Álvarea va voler saber perquè quin motiu l’Ajuntament va decidir talar els dos pollancres de grans dimensions que hi havia, i el regidor republicà Eric Ibáñez es va interessar per quin ús té previst donar aquest terreny el consistori.

Concretament, Álvarez va assenyalar que “està sent ‘trending topic’ a les xarxes socials els dos xops que han desaparegut del terreny de l’antic càmping Bahia i m’agradaria que m’expliquessin perquè han desaparegut”.

El regidor d’Infraestructures i Serveis Públics, Juan M. Fernández, va respondre que els dos arbres s’ha hagut de talar “perquè un informe tècnic indica que els dos pollancres no estaven sans, no és que estiguessin molt malalts, però tampoc estaven sans, i veient el tràgic cas que va passar en un municipi del voltant, quan una branca que va caure d’un arbre va matar dues persones, hem decidit talar-los per seguretat”.

Per la seva part, Ibáñez, donat que darrerament s’han vist “autocaravanes estacionades amb les taules i cadires desplegades”, va preguntar “si l’ús que es vol donar al terreny de l’antic càmping Bahia és d’àrea d’autocaravanes?”.

Fernández va assenyalar que “els usos que tindrà aquests terrenys és el mateix que fins ara, de zona verda i celebració d’esdeveniments, el que passa que s’està fent una sèrie d’actuacions per a que aquest espai no sigui t tancat, per això s’han tirat la tanca perimetral per deixar-la a una alçada de 80 centímetres, i així, la gent, quan entri al poble veurà tot un espai obert i el que s’està fens a dins, siguin fires o qualsevol altre tipus d’esdeveniments”.
I pel que fa a l’estacionament d’autocaravanes, el regidor d’Infraestructures el va justificar dient  que “l’obra no està acabada encara, i falta posar les portes correderes que prohibiran el pas a les autocaravanes”.

Petit pàrquing d’accés puntual per al veïns de Mas Mates

Els que sí que podran aparcar, però, seran el cotxes dels veïns de Mas Mates  “quan no hi hagi cap esdeveniment, per a quan venen a dinar al migdia, per exemple, que estan una estona i marxen, així farem un espai semitancat per a que tinguin accés en aquest petit pàrquing i no pas a tot el recinte firal”, va afirmar Juan M. Fernández.