Dos ciclistes de Roses i un tercer de Castelló d’Empúries han iniciat avui la Transpyr Quatre

Transpyr Quatre

Toni Valenzuela, Mario Rabell i Lluís Puigbert

Toni Valenzuela, Mario Rabell, del Club Ciclista Roses, i Lluís Puigbert han encetat el repte de travessar els Pirineus de Roses a San Sebastian en bicicleta en només 4 dies

Transpyr Quatre
Toni Valenzuela, Mario Rabell i Lluís Puigbert

Toni Valenzuela, Mario Rabell i Lluís Puigbert estimen el ciclisme. És la seva passió. En Toni, és soci del Club Ciclista Roses i des de fa molt de temps està acostumat a fer sortides en bicicleta, juntament amb Rabell i Puigbert, tant als Pirineus com als Alps.

En Mario va córrer, tot i que és un ciclista de carretera, d’asfalt, la Transpyr Adventure de BTT, representant a Roses, juntament amb Miquel Lozano.

I en Lluís Puigbert és un dissenyador gràfic, més conegut per la seva tasca de ninotaire, on publica les seves vinyetes a mitjans de comunicació com els setmanaris l’Empordà, el Presència d’El Punt o la web digital e-noticies.

I precisament, arran de la Transpyr del 2012, que surt de Roses per arribar a Sant Sebastián 8 dies després, Toni, Mario i Lluís van decidir fer el mateix, és a dir, unir el mar Mediterrani amb el Cantàbric, travessant els Pirineus, però només en 4 dies.

Una prova que l’han anomenada Transpyr Quatre / Roses-San Sebastián.

Transpyr Quatre
Els ciclistes acompanyats de familiars i amics

I aquest matí, a les 06:00 en punt han pres la sortida des de la rotonda on hi ha ubicada l’Oficina de Turisme. Alguns familiars i amics han matinat per acomiadar a aquests esportistes, que han començat a pedalejar per tal de cobrir els 219 kms que hi ha entre Roses i La Seu d’Urgell, amb 3.410 metres de desnivell acumulat, ja que pujaran el Coll de Capsacosta, el Coll de Merolla, el Coll de Josa i el Coll de la Traba, passant pel Pedraforca i la Serra del Cadí. Els tres esportistes han estat acompanyats d’un altre ciclista, Ramon Aranda, que els ha volgut acompanyar fins al peu de la Mare de Déu del Mont.

Un cop a La Seu d’Urgell, els estarà esperant en Sergi Vinyoles que anirà amb un vehicle de suport amb roba i menjar, i faran nit a casa d’uns familiars d’un dels ciclistes.

Transpur Quatre
Els ciclstes prenen la sortida cap a La Seu d’Urgell

La segona etapa de demà divendres els portarà de La Seu d’Urgell fins a França, concretament Bagnères de Luchon. Seran 158 quilòmetres d’etapa amb 3.520 metres de desnivell acumulat, que els farà pujar pel Port del Cantó, el Port de la Bonaigua i el Port del Portillon. A França passaran la nit en un hotel i l’endemà, dissabte, serà l’etapa reina d’aquesta Transpyr Quatre.
Aniran de Bagnères de Luchon fins a Argeles-Gazost. 112 quilòmetres de carreteres franceses i en els que hauran de salvar 3.310 metres de desnivell positiu, ja que pujaran  el Col de Peyresourde, el Col d’Aspin i el mític Col du Tourmalet, famós per ser un dels ports que sempre dóna molt d’espectacle ciclista al Tour de França.

I la darrera i última etapa, la de diumenge, els portarà d’Argeles-Gazost fins a Donosti-San Sebastián. Amb un recorregut de 205 quilòmetres, hauran de superar els  2.740 metres de desnivell acumulat que té el Col de l’Aubisque abans d’aconseguir arribar a la platja de la Concha de la capital guipuzcoana per tal d’unir, simbòlicament, el mar Mediterrani amb el mar Cantàbric, després de travessar els Pirineus.

En total quatre etapes d’aquesta particular Transpyr en les que hauran recorregut uns 700 quilòmetres en bicicleta.