Dos creuers tanquen la temporada d’arribada de turistes per mar a Roses

Temporada de creuers a Roses
El creuer Tere Moana atracat a port

El Tere Moana i el Club Med 2 han estat els que han tancat la temporada de creuers de Roses

Temporada de creuers a Roses
El creuer Tere Moana atracat a port

El port de Roses finalitza la temporada de creuers 2015 que es va iniciar el passat 5 de maig amb l’arribada del Club Med 2. Precisament, aquest veler és el que ha tancat la temporada a Roses de l’arribada de turistes per mar, juntament amb el luxós creuer Tere Moana, el qual visita per primer cop la població.

En total hauran estat 7 escales de vaixells a Roses de les 10 previstes per enguany, “sí, ha estat una temporada més fluixa que l’any passat pel que respecta a l’arribada de creues, però ha estat motivat per la meteorologia, ja que un dels creuers no va venir a Roses quan estava previst a causa del mal temps”, ha afirmat el regidor de Turismes, Fèlix Llorens. Els altres dos que falten per arribar a la desena de creuers previstos van decidir canviar a última hora de ruta.

Cap a les 11 del migdia, el vaixell Tere Moana ha amarrat també al moll, on romandrà fins a les 21 h. Prové del port de St. Tropez i després de Roses escalarà al port de Tarragona. Hi viatgen 69 passatgers, majoritàriament d’Estat Units, i compta amb una tripulació de 60 treballadors. En aquest cas, l’Ajuntament ofereix un punt informatiu a bord del propi vaixell, on també el regidor de Turisme ha lliurat la Mètopa protocol·lària al capità del vaixell, amb motiu de la primera escala d’aquest creuer al port de Roses.

I gairebé dues hores després ha arribat el segon creuer, l’últim de la temporada 2015 de creurers a Roses. Amb la d’avui, el Club Med 2 realitza l’escala final de les 6 programades durant aquesta temporada a Roses. Aquest creuer que porta a bord 200 passatgers, majoritàriament francesos, i 176 tripulants, estarà fondejat fins a les 19 hores, moment en que salparà

Temporada de creuers a Roses
El creuer Club Med 2 fondejat a la badia de Roses

L’Àrea de Turisme de Roses ha instal·lat un punt informatiu a peu de moll per atendre les peticions i oferir informació als passatgers sobre activitats, visites i d’altres en les que estiguin interessats els turistes.

Es tracta d’un luxós veler de cinc pals, 87 metres d’eslora, 20 metres de mànega i 5 metres de calat. Pertany a la naviliera Club Med Cruises, una companyia especialitzada en creuers de luxe en veler que ha estat guardonada amb la categoria de 5 timons com a una de les millors navilieres de creuers del món.

En total, es calcula que a la temporada de creuers 2015 de Roses han vingut al voltant de 1.500 turistes.