Dos cursos de conducció eficient a l’Alt Empordà ajudaran a reduir el consum energètic del vehicle

Consell Comarcal de l'Alt Empordà

L’Agència Comarcal de l’Energia promou aquesta iniciativa per conduir de manera eficient i reduir el consum energètic del vehicle

Consell Comarcal de l'Alt EmpordàL’Agència Comarcal de l’Energia (ACE) i l’ICAEN (Institut Català d’Energia de la Generalitat) organitzen al Consell Comarcal dos cursos de conducció eficient que tenen com a objectiu ajudar a l’adquisició d’hàbits que permetin conduir de manera eficient i reduir el consum energètic del vehicle.

Es faran els dissabtes 30 de novembre i 14 de desembre

El primer curs es farà el 30 de novembre i el segon el dia 14 de desembre. Cada curs té quatre hores de durada, de 10 a 14 hores, i el nombre d’inscripcions és limitat a 32 persones com a màxim. El preu del curs és de 10 euros per persona i cal formalitzar-ho al Consell Comarcal o als ajuntaments.

Des de l’ACE es recorda que “estem vivint temps de crisi, on el combustible cada vegada és més car, tot i que inevitablement el necessitem per a mobilitzar-nos amb el cotxe. Però, quants de nosaltres sap conduir de manera eficient? Quants de nosaltres sabem quan reduir la marxa per a no consumir tan combustible? Participant en aquest curs resulta que durant un matí els participants mostraran com condueixen, aprendran la teoria de com estalviar en consum de carburant i ho podran aplicar en la mateixa sessió”.

L’ICAEN ofereix aquests cursos amb la col·laboració amb l’ASOCAP, una xarxa de professionals líders en coneixements i tècniques de conducció eficient que participen activament com a pilots a les Ecoseries 2013 (campionat d’eficiència que organitza la Federació Catalana d’Automobilisme). Aquesta formació està orientada a empreses i entitats que volen transmetre valors com l’estalvi energètic i la mobilitat sostenible i al mateix temps obtenir un clar estalvi de consum de combustible.

ASOCAP ha realitzat durant més de 5 anys cursos adreçats a empreses amb flotes de vehicles de diferents tipus, vehicles pesants, furgonetes, turismes, o vehicles de serveis especials i es consolida com a referent pel que fa a la divulgació i tramitació del nou Distintiu de Qualitat Ambiental per a flotes de vehicles de la Generalitat, el qual s’especifica com a requisit obligatori la formació en conducció eficient.

Estructura del curs

El curs teòric-pràctic té una durada de quatre hores. La part pràctica es realitza amb vehicles de baixes emissions d’ASOCAP, amb ordinador a bord. El curs consta de dues rondes de conducció en un  circuit urbà, prèviament dissenyat pels formadors.  El professor prendrà nota dels consums mitjans, la velocitat mitjana, el temps del recorregut i allò que considera no ha estat correcte per cada alumne. Un cop tots els conductors hauran fet la primera part pràctica s’entrarà a la classe a fer la part teòrica.

Es tornarà a fer el mateix circuit urbà per a cada conductor, aplicant els conceptes introduïts a la part teòrica. El professor anotarà el consum mitjà, la velocitat mitjana, el temps del trajecte i els errors produïts en la conducció per cada alumne. S’entrarà de nou a l’aula i es compararan tots els resultats i es comentaran aquells aspectes que hagin estat més rellevants.

Els beneficis aconseguits en el curs són  el següents:

• Fomentar un nou estil de conducció amb el que es poden obtenir disminucions mitjanes en el consum de combustible de l’ordre del 15%

• Reducció de les emissions de gasos contaminants

• Millora de la seguretat vial