Dos detinguts per ocupar una casa a l’Escala on hi vivia una dona sola

Els dos detinguts van coaccionar i amenaçar la dona de colpejar-la si no els obeïa

Mossos d'EsquadraEls Mossos d’Esquadra de la comissaria de l’Escala, amb el suport de la Policia Local de la població van detenir el dia 28 de març un home i una dona, de 38 i 37 anys, de nacionalitat espanyola i sense domicili conegut, com a presumptes autors dels delictes de coaccions, amenaces, entrada a habitatge aliè i detenció il·legal.

Els fets es van iniciar a principis del mes de març d’enguany en una casa de la població de l’Escala. Una parella amb dos menors adolescents va convèncer una dona d’avançada edat, que vivia sola, que els deixés passar dues o tres nits a casa seva, amb l’excusa que estaven fent gestions per llogar un pis.

Després de quatre setmanes de viure a la casa, la parella i els fills es van fer seu l’habitatge. Tenien a la propietària atemorida i confinada al seu dormitori. L’anciana era escridassada i l’amenaçaven de colpejar-la si no els obeïa, fins i tot havia de demanar permís per anar al lavabo.

Gràcies a la intervenció d’una coneguda que va poder contactar amb la víctima, els Mossos van conèixer la situació en la qual es trobava.

Un cop els mossos van confirmar els fets i van rebre la denúncia per part de la víctima, van detenir la parella pels delictes esmentats. Pel que fa als dos menors, van ser traslladats a la comissaria de l’Escala on un familiar es va fer càrrec d’ells.

Els detinguts, que tenien antecedents, van passar el dia 29 de març a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.