Dos dies intensos de bàsquet els que es van viure a Roses aquest passat cap de setmana

II Torneig Tramuntana de Bàsquet

El CB L'Escala, campió del II Torneig Tramuntana de Bàsquet a la categoria Sènior A

El Club Bàsquet Roses va organitzar el II Torneig Tramuntana amb la participació dels equips sènior de la comarca més un convidat de la Catalunya Nord

II Torneig Tramuntana de Bàsquet
El CB Vilafant es va imposar a la categoria de dones i en la Sènior B

El Pavelló Municipal d’Esports de Roses, al millor bàsquet de la comarca gràcies al Torneig Tramuntana, un certamen que va néixer amb la voluntat de ser una referència en el bàsquet altempordanès mitjançant l’organització d’aquest campionat oficiós, abans de començar la temporada, i esdevenir en una festa d’aquest del bàsquet gràcies a la participació de tots els clubs que tenen equip sènior en categoria masculina, més el CB Toulouges, el convidat d’enguany, i que va acollir per primera la categoria Sènior femenina.

Els Clubs de Bàsquet de Vilafant i l’Escala, els grans triomfadors

Es van celebrar tres campionats, la del Sèniors A i B masculins i Sènior Femení, que després de dos dies intensos de bàsquet va proclamar a com grans triomfadors d’aquesta segona edició del Torneig Tramuntana al Club Bàsquet de Vilafant i al CB L’Escala.

En el cas dels primers, el triomf va ser doble, ja que es van imposar en dues de les tres categories en joc, la Sènior femení i Sènior B masculí. En la categoria femenina, les de Vilafant van superar el CB Roses a la semifinal per 24-38, i a la final es van imposar en a l’Adepaf de Figueres per 60-67.
El Club Bàsquet Roses van assolir al tercera posició al guanyar per 57 a 54 al CB L’Escala, un resultat positiu si es té en compte “que encara no hem pogut realtizat cap sessió d’entrenament amb totes les jugadores, i és normal, al ser un poble de costa tothom treballa en aquesta època, i dissabte vam jugar el nostre partit de pretemporada contra el que finalment va ser el campió, el Vilafant”, va manifestar el director esportiu del Club Bàsquet Roses, David Casellas.

A la categoria Sènior B, en la que va participar el club rosinc, els de Vilafant van apallissar a la finar al CB Escolàpies per 55 a 101. De fet, els vilafantencs no van tenir rival, ja que a les semifinals també es van imposar per un contundent 39 a 77 al Club Bàsquet Roses, un equip que no va poder com el femení, i també va perdre la final de consolació contra el CB Castelló per 44-46, “ens passa igual que amb l’equip femení, molts jugadors treballen a l’estiu, i per això estem en un procés de pretemporada molt inicial, però no estem preocupats”, va confessar Casellas.

II Torneig Tramuntana de Bàsquet
El CB L’Escala, campió del II Torneig Tramuntana de Bàsquet a la categoria Sènior A

I el CB L’Escala va ser l’altre gran triomfador del II Torneig Tramuntana a l’imposar-se en la gran final a l’USAT Toulouges per 78 a 57. El club convidat provinent de la Catalunya Nord va imposar-se en el partit de semifinals a l’Adepaf per un contundent 43 a 73, i semblava que posaria en més dificultats als escalencs per conquerir el títol, ja que van guanyar el seu primer partit al Gifreu Llançà per un ajustat 55-51, però finalment, els homes entrenats per Albert Clopés van imposar la seva qualitat a la pista.

L’organització va valorar positivament els dos dies intensos que es van viure al Pavelló Municipal d’Esport de Roses, “tant esportivament, tot i que al ser període de temporada encara es veuen alguns desajustos en els equips, com per la convocatòria de públic, on pels matins l’afluència era més fluixa, però a les tardes ha vingut molta gent”, va afirmar David Casellas, que com a director esportiu del CB Roses, va fer les tasques de coordinador d’aquest II Torneig Tramuntana de Bàsquet.