Dos nous incendis a l’Escala i la Jonquera, que evolucionen favorablement

Als incendis forestals d’Aiguamúrcia i Madremanya que han començat aquest migdia, s’hi han afegit dos més a l’Escala i La Jonquera, de menor importància, però que han obligat als Bombers ha redistribuir recursos.
Incendi forestal a Aiguamúrcia (Alt Camp), estabilitzat
A les 18.15 hores els Bombers de la Generalitat han donat per estabilitzat l’incendi que afecta el Pla de Manlleu, a Aiguamúrcia. En aquests moments hi segueixen treballant una quarantena de dotacions terrestres i una dotzena de mitjans aeris.
Segons el cos d’Agents Rurals, el foc ha cremat més de trenta hectàrees de vegetació.
Fins al lloc s’han desplaçat també patrulles del cos dels Mossos d’Esquadra, una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques a més d’efectius del cos d’Agents Rurals i de les Agrupacions de Defensa Forestal.
Segons informa la Direcció General de Protecció Civil, la circulació de trens de RENFE està tallada entre Flaçà i Girona. D’altra banda, un tren que es trobava aturat a Bordils l’han fet retrocedir fins a Girona.
Incendi forestal a Madremanya (Gironès)
A l’incendi de Madremanya hi ha desplaçats 9 mitjans aeris i una cinquantena de dotacions terrestres. El foc avança en sentit nord i s’allunya del massís de les Gavarres. Tot i que bufen ratxes de vent, són de tipus feble i no dificulten les tasques d’extinció de mitjans aeris.
Segons informa el cos dels Mossos d’Esquadra, s’han desallotjat 7 masos de la zona i es manté el confinament per als veïns de Sant Joan de Mollet i Flaçà.
El Servei Català de Trànsit informa que en aquests moments continua  tallada la carretera C-66 a Celrà, i la GiV-6701 a Sant Martí Vell, totes dues en els dos sentit de la marxa.
Fins al lloc s’han desplaçat també patrulles del cos dels Mossos d’Esquadra, dues ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques, i efectius del cos d’Agents Rurals i de les Agrupacions de Defensa Forestal.
Segons les últimes dades provisionals facilitades pel cos d’Agents Rurals, el foc ha cremat unes 100 hectàrees.
Incendi de vegetació agrícola a l’Escala (Alt Empordà), controlat
A les 16.15 hores s’ha rebut l’avís d’un incendi a l’Escala. El foc està controlat des de les 17.41 hores i en aquests moments hi continuen treballant 7 dotacions terrestres.
 
Incendi de vegetació forestal a la Jonquera (Alt Empordà), estabilitzat
Cap a dos quarts de cinc de la tarda, els Bombers han estat alertats d’un incendi a la Jonquera, prop de l’Ap-7. El foc està estabilitzat, des de les 17.40 hores, i ara queden 3 dotacions terrestres de Bombers de la Generalitat remullant la zona, a més d’un vehicle de bombers francesos que també col·labora en les tasques d’extinció.
Segons informa el Servei Català de Trànsit, a causa de l’incendi hi ha un carril tallat a l’Ap-7, al quilòmetre 1,5 i en sentit nord. Això provoca 2 quilòmetres de retencions a la mateixa autopista, en sentit França.
Protecció Civil manté la fase d’alerta del pla INFOCAT
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat manté activat en fase d’alerta el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT), per alt risc d’incendi generalitzat a tot Catalunya.
A l’incendi de Madremanya s’hi ha desplaçat la Unitat Mòbil Operativa de Protecció Civil (UMOPC)