Dos Punts Lila a la Festa Major de Castelló d’Empúries

Punts Lila a la Festa Major de Castelló d’Empúries
El Punt Lila s'ubicarà a l'aparcament de l'Ecomuseu Farinera

Els Punts Lila hi seran presents en els dos concerts previstos a l’aparcament de l’Ecomuseu Farinera demà divendres, 6 d’agost, i dissabte dia 7

Per tal de lluitar contra el sexisme en el context festiu, i amb la premissa de preservar l’absoluta llibertat de totes i gaudir de les festes, l’Ajuntament de Castelló d’Empúries instal·larà també, durant la Festa Major, dos Punts Lila. En aquesta ocasió, s’ha decidit comptar amb aquests espais en dos concerts que se celebraran a l’aparcament de l’Ecomuseu Farinera: el concert de Mafalda, divendres 6  d’agost a les 22.30 h; i el concert de Pelukas, dissabte 7 d’agost, a les 19.15 h.

El Punt Lila pretén oferir un espai de sensibilització en relacions d’igualtat i respecte, però sobretot un punt de suport i assessorament, atenció i seguretat per a les dones, per tal de prevenir i abordar qualsevol de les situacions de violència masclista que es pugui generar en aquest context. Amb aquest objectiu els punts liles, punts d’informació i assessorament, reparteixen material de sensibilització i ofereixen atenció i acompanyament per les possibles víctimes d’agressions. 

El departament de Benestar Social i Família de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries té com a prioritat el foment de les polítiques i el desenvolupament d’accions per a la igualtat de gènere amb la finalitat d’erradicar les actituds masclistes. En aquest sentit, la regidora responsable de l’Àrea, Anna Massot, manifesta que “ les violències sexuals són un fenomen estructural, resultat d’una societat patriarcal. Les diferents administracions públiques som responsables de la protecció i la garantia dels drets fonamentals de la ciutadania, també als espais públics, per això en cada racó que creiem necessari i cada vegada que en tinguem oportunitat volem tenir presència per fer pedagogia pel que fa a la violència de gènere”.