Dos rosincs i un tercer de Borrassà volen ser els primers homes en navegar per l’Antàrtida amb una bicicleta aquàtica

Josep Rubau (a l'esquerra), Lluís Balasch i Jesus Prieto volen fer història en ser els primers en navegar per l'Antàrtida amb bicicletes aquàtiques / Foto: Red Shark Bikes

El rosincs Josep Rubau i Jesus Prieto, i el borrasenc Lluís Balasch surten demà dimarts cap a Santiago de Xile, per desplaçar-se després a Port Williams (Argentina) i des d’aquí anar en bicicleta aquàtica a l’Antàrtida

Josep Rubau, Lluís Balasch i Jesus Prieto són amics des de la infància. Els tres són de Figueres, tot i que la vida, millor dit, les seves respectives dones, els ha fet a Rubau i Prieto establir-se a Roses i a Balasch, a Borrassà.
Quan eren joves es van fer una promesa, que quan es jubilessin farien una expedició sonada. No sabien quina, però que farien una de grossa, això ho van tenir clar. I en Josep Rubau, gran aficionat a la bicicleta va haver de deixar de pedalar “després de trencar-me el colze per una caiguda el metge em va dir que se m’acabaven els dies d’anar en bici. Llavors, vaig dissenyar -en Josep Rubau és el dissenyador del famós cotxe Tramontana- una bicicleta per anar per aigua, així, si em queia no em faria mal”.

Josep Rubau, al port esportiu de Roses amb les bicicletes aquàtiques dissenyades per ell mateix

Una bicicleta aquàtica que ell i els seus dos amics de la infància porten 6 anys provant, desenvolupant, millorant, a més de portar un entrenament específic tots tres durant els darrers 18 mesos, “i creiem que ara és el moment de fer el repte, el somni que tenim des de petits, nosaltres estem preparats i mentalitzats per sortir de la zona de confort i anar a suportar temperatures de 20 graus sota zero, a l’igual que les bicicletes, les quals les hem provat a temperatures de -20 graus en unes càmeres frigorífiques especials i hem comprovat que estan preparades per aguantar les baixes temperatures”, ha afirmat Rubau.

Un repte que s’iniciarà demà dimarts, 27 de febrer, quan els tres amics agafaran un avió des de Barcelona que els portarà a Santiago de Xile. Des de la capital volaran a Punta Arenas, i d’aquí en una avioneta fins a la Terra del Foc, per finalitzar Port Williams (Argentina)  la part més al sud del continent sud-americà. “I quan la meteorologia ho permeti farem la part del viatge que més ens angoixa, el Pas Drake, on calculem que estarem 5 dies per travessar-lo i on es trobarem onades de 12 i 13 metres”, ha explicat Josep Rubau.  
Cal a dir que el Pas Drake que els portarà fins l’Antàrtida ho faran a bord d’un veler tripulat per l’experimentat aventurer Antonio de la Rosa, i un cop al continent antàrtic, el propi Rubau, Jesús Prieto i Lluís Balasch agafaran les bicicletes aquàtiques per vorejar la seva costa, per la qual cosa compten amb l’autorització del Cercle Polar Antàrtic, ja que es tracta d’una travessia totalment ecològica. “Hem calculat que estarem, si la meteorologia ens acompanya, un mes pedalant durant el dia, ja que per la nit pujarem a bord del veler, que ens acompanyarà en tot moment, per dormir”, ha significat Rubau.

Si el suport humà el tenen amb Antonio de la Rosa, l’econòmic també el tenen solucionat, ja que els tres amics porten anys estalviant per fer el seu somni realitat, però, a més, compten “amb el recolzament de la marca Red Shark Bikes i d’Ordana, marca de roba que ens facilita tot l’equipament i que és la mateixa que subministra als membres de la base científica d’Ucraina al Pol Sud, i que és un equipament que pot suportar temperatures superiors a 20, 30 i 40 graus sota zero”, ha afirmat Rubau.

Josep Rubau, Jesus Prieto i Lluís Balasch seran els primers homes a la història que navegaran amb una bicicleta aquàtica per l’Antàrtida, una fita històrica que serà convenientment enregistrada en un documental. De fet, ja s’han gravat tots els preparatius, i a partir de demà dimarts, es gravarà l’expedició fins el continent sud-americà i finalment, el repte.

Fins i tot, està previst que Mediaset faci una transmissió en directe de l’aventura que portaran a terme aquests tres amics de la infància.

Exit mobile version