Fira de la Rosa de Roses

Dracs Torra Castanyes també desfilaran per les passades del Carnaval de Roses

Carnaval de Roses
Tres futurs dracs a les portes del seu castell Torra Castanyes

Els membres de la colla Torra Castanyes continuarà fent honor al seu nom escopint foc per la boca

Carnaval de Roses
Tres futurs dracs a les portes del seu castell Torra Castanyes

Sempre lluitant i fent malifetes, es passen el Carnaval de Roses fent això. Segurament perquè son uns torra castanyes. Fa dos anys van fer de diables, l’any passat se’n van anar al vell oest a tirar trets a tort i dret…
Pensàvem que enguany descansarien. Que anirien de princeseta o de qualsevol altre personatge de conte de fades…

Però no, perquè “enguany anem de dracs”. El motiu? “Perquè ho van dir les dones, bàsicament”, va confessar el cap de colla de la Torra Castanyes. Jordi Caner. Tot i que Manolo Garrido, un altre membre de la colla, va dir que “en principi volíem anar de Dracs de Sant Jordi, però finalment es va decidir anar de dracs”.

D’acord, i quina diferència n’hi ha? Perquè si ens diguessin que el Drac de Sant Jordi difereix de qualsevol altre perquè porta, precisament, la Creu de Sant Jordi, d’acord, però no, és un drac amb escames verds i que escup foc per la boca com qualsevol altre.

I si els membres de la colla Torra Castanyes van disfressats de drac, la carrossa serà una cova, que és el més lògic… “Doncs no, perquè el nostre drac viu en un castell, i la nostra carrossa serà un castell, perquè nosaltres som els dracs i no es dona la gana viure en una cova”, ens van dir els cap de colla. Bé, ens sembla que va dir això, però ara no estem gaire segurs.

De totes maneres seran uns Torra Castanyes, però de ximples no tenen ni un pèl.

“Nosaltres no paguem ni un euro de quota”

A veure, ximples no ho són, ja ha quedat clar quan no volen viure en un cova i si en  un castell amb antena parabòlica per poder veure el Madrid-Barça tot just quan se celebra la desfilada de dissabte,  però tampoc cal vacil·lar que son molt llestos. I és que per nosaltres anaven de llestos quan ens van dir que “nosaltres no paguem ni un euro de quota, només ho fa aquell que vingui amb nosaltres per primera vegada”.

I em van explicar la fórmula secreta, “no paguem un euro quan posem Barraca per la Festa Major, i com dels 40 que som 20 són adults, tots treballem a les Barraques, llavors amb els diners que fem, decorem la carrossa, compren la disfressa i costegem les despeses del Carnaval, i no posem ni un euro”.

Estàvem dubtant si creure’ls o no, quan vam sentir “bé, aquest any hem posat 50 euros perquè hem tingut extres”… Ajajá, si que han pagat una quota, i això de que ha estat perquè ha sortit un ‘extra’… Al Carnaval sempre surten coses extres, o no?

Sigui com sigui, chapeau per la colla Torra Castanyes, perquè realment gaudeixen del Carnaval a un preu molt econòmic. Un preu que és el més reduït que hem tingut coneixement nosaltres, fins al moment.