‘Dues dones que ballen’, una obra a Roses que és pur teatre

Grup de Teatre de Roses
Anna Vicens i Marta Figueras protagonitzen 'Dues dones que ballen'

El Grup de Teatre de Roses està portant a terme els darrers assajos per estrenar divendres ‘Dues dones que ballen’ de Josep Mª Bernet i Jornet

Grup de Teatre de Roses
Els membres del Grup de Teatre de Roses enllestint el decorat

A banda de la representació de Els Pastorets durant l’època de Nadal, el Grup de Teatre de Roses, GTR, estrena cada any una obra teatral. Recordem al 2012, per exemple ‘El Cafè de la Marina’, amb la qual van guanyar el Premi de Teatre Amateur Rafel Anglada, i l’any passat quan van estrenar ‘Coses que dèiem avui’.

I enguany la peça escollida que estrenaran aquest divendres i tornaran a representar dissabte i diumenge és ‘Dues dones que ballen’ de Josep Mª Bernet i Jornet perquè “és una obra de teatre de veritat, la vida tal qual, senzillíssima i amb tota la complicació que té la vida”, va explicar durant els assajos el director del GTR, Ignasi Tomàs. Una obra “en la que Bernet i Jornet no deixa una sola indicació d’escena, és el text pur i dur on la dramatúrgia la deixa que la faci el director, va explicar Tomàs.

‘Dues dones que ballen’ és una peça teatral en la que l’espectador “es trobarà amb dos trossos de vida, dues vides que es troben i comparteixen experiències”, avança el director, per afegir que “crec que el públic quan vingui a veure l’obra comprovaran allò que diuen ‘lo tuyo es puro teatro’, perquè això és aquesta obra, pur teatre”.

Grup de Teatre de Roses
Anna Vicens i Marta Figueras protagonitzen ‘Dues dones que ballen’

Les dues dones que ballen estan representades per l’Anna Vicens i la Marta Figueres, que coincideixen amb el director que “el text és tan lliure que ni tan sols les dues protagonistes tenen nom”, va assenyalar Vicens, per seguidament puntualitzar Figueres “que per això nosaltres els hem posat noms, la Josepa (Anna Vicens) i la Berta (Marta Figueres)”.

El Grup de Teatre de Roses porta assajant l’obra des de fa dos mesos, ja que els components del grup, al ser amateur, han de fer mans i mànigues per quadrar el temps disponible de cadascuna de les persones que participen del muntatge, així com tenir en compte la disponibilitat de la sala teatral.

Les representacions de ‘Dues dones que ballen’ serà divendres i dissabte, 4i 5 de juliol a les 22 hores i diumenge, dia 6, a les 18 hores.