Fira de la Rosa de Roses

Dues estudiants de Figueres i un de Roses són els premiats de la final del Gran Dictat

El Gran Dictat
Els premiats de la final del Gran Dictat (amb el trofeu a la mà) amb les autoritats del Consell Comarcal

La final del Gran Dictat va aplegar 68 participants de nou instituts de l’Alt Empordà a la seu del Consell Comarcal

El Gran Dictat
Els premiats de la final del Gran Dictat (amb el trofeu a la mà) amb les autoritats del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha estat la seu, aquest divendres, de la final d’El Gran Dictat, una iniciativa que promou el Consorci per a la Normalització Lingüística i l’àrea de Cultura d’aquesta institució. El concurs ha comptat amb el suport de diversos instituts de la comarca, amb la realització de les proves i eliminatòries prèvies. El jurat ha remarcat el bon nivell de català per part de tots els participants.

I aquest passat divendres, després de la correcció de textos, es va procedir al lliurament de premis, en presència de la vicepresidenta del Consell Comarcal i consellera d’Ensenyament, Sònia Martínez, i del conseller comarcal de Cultura, Enric Gironella.
A la final van participar un total de 68 alumnes procedents de nou instituts de Figueres, la Jonquera, Llançà i Roses.

I l’Aina Pujolar Vidal, de l’institut Cendrassos de Figueres, es va proclamar com a guanyadora rebent un val de 200 euros per a material escolar; en segon lloc va quedar l’Abril Pallisera Rocha, de l’institut Narcís Monturiol de Figueres, i va rebre un val de 100 euros; i el tercer llocs va ser per a l’Iu Jaume Ametller, de l’institut Illa de Rodes de Roses, que es va emportar un val de 50 euros, també per a material escolar. Així mateix, els tres guardonats van rebre també un trofeu commemoratiu d’aquesta final del Gran Dictat.

Finalment, es va lliurar un premi col·lectiu per a la classe del guanyador del primer premi, que consisteix en un servei d’autobús gratuït per traslladar els alumnes a qualsevol lloc de la comarca durant aquest curs escolar.