Dues obres de primera categoria per la nova temporada del Teatre Municipal de Roses

Teatre Municipal de Roses

‘Muñeca de porcelana’, protagonitzada per José Sacristán, i ‘Art’, interpretada pels actors televisius Pere Arquillué, Francesc Orella y Lluís Villanueva, son les dues obres d’èxit que es representaran durant la temporada de teatre de Roses de tardor-hivern

Teatre Municipal de Roses
‘Muñeca de porcelana’ i ‘Art’ es representaran a Roses

La programació del Teatre Municipal de Roses per aquesta tardor-hivern ja la té enllestida el departament de Cultura de l’Ajuntament. Una programació, però, que primer ha de tenir el vistiplau de la Junta de Govern abans de ser presentada, que estpa previst fer-ho properament.
Tot això, el regidor de Cultura i Festes, Francesc Giner, ha volgut avançar que aquest programari teatral comptarà amb “dues obres importants, amb molt d’èxit de públic arreu Catalunya i la resta de l’Estat espanyol. La primera és ‘Muñeca de porcelana’, representada per José Sacristán i Javier Godino, i la segona es tracta de ‘Art’, que actualment està en cartell al Teatre Poliorama de Barcelona i que està protagonitzada per Pere Arquillué, Francesc Orella y Lluís Villanueva actors coneguts per sortir a la TV”.

‘Muñeca de Porcelana’ és la primera producció que es fa al món després de l’estrena a Broadway, el 4 de desembre de 2015, de l’obra origina, “Xina Doll”, protagonitzada per Al Pacino i que l’autor David Mamet va escriure per a ell. Mamet crea en aquesta obra una intensa i emocionant estructura teatral de vibrant ritme, que barreja temes recurrents de l’autor, com el poder de la política, l’economia i els mitjans de comuncicació, amb altres de nous com la lleialtat i les dificultats per l’ésser humà per trencar amb el seu passat.
Es representarà a Roses el 21 d’octubre al preu popular de 15 €. L’obra va ser originalment escrita per David Mamet per a ser protagonitzada per Al Pacino. Mamet va definir la seva peça dient que “Muñeca de porcelana’ és millor que el sexe oral”.
I ‘Art’, de la dramaturga francesa Yasmina Reza, és un dels fenòmens teatrals més internacionals. Aquesta és la primera versió catalana d’aquesta obra, amb una adaptació signada per Jordi Galceran i amb direcció de Miguel Gorriz. Art reuneix tres grans noms de l’escena catalana per primera vegada davants dels escenaris: Pere Arquillué, Francesc Orella i Lluís Villanueva. Un quadre en blanc i el preu de la seva adquisició posaran a prova l’amistat de tres homes que semblava impossible de trencar.

És una comèdia intel·ligent i enèrgica sobre l’art i el valor de l’amistat que arribarà al Teatre Municipal de Roses després d’haver triomfat arreu del món, el 17 de desembre, amb l’entrada amb el mateix preu que l’anterior, 15 €.