El 23 de setembre s’inicia a Roses el III Cicle de Xerrades d’Arqueologia

el III Cicle de Xerrades d'Arqueologia a Roses

Xerrades d’Arqueologia de la Càtedra que organitzen des de 2018 la Càtedra Roses d’Arqueologia i Patrimoni Arqueològic de la Universitat de Girona i l’Ajuntament de Roses

El cicle té per objectiu apropar al gran públic les recerques i els treballs que s’estan desenvolupant en el camp de l’arqueologia medieval i moderna i en la recuperació del patrimoni històric. Les xerrades són realitzades pels arqueòlegs i investigadors  responsables de les excavacions i els diferents projectes.

El cicle consta de sis xerrades i començarà el dia 23 de setembre amb el dr. Jordi Sagrera, amb una conferència sobre la forma, estructura i evolució del call jueu de Girona. La resta de jornades es dedicaran als castells de Juià i Palagret de Celrà (14 d’octubre, Ferran Codina); el conjunt patrimonial de Palol Sabaldòria (28 d’octubre, Ana Augè); el castell de Sant Iscle de Vidreres (11 de novembre, Joan Llinàs); mentre que les dues darreres xerrades es dedicaran a dues fortaleses del terme de Roses.

El 25 de novembre Lluís Palahí parlarà del castell de la Trinitat, mentre que Gemma Vieyra i Marc Sureda clouran el cicle el dia 9 de desembre parlant sobre el castell de Bufalaranya.

Totes les xerrades es desenvoluparan al Teatre Municipal de Roses, a les 19 hores.