El 8 i 15 de desembre, Ludijoc a Roses

Els dissabtes 8 i 15 de desembre, l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de Roses organitza una nova edició del Ludijoc, activitat adreçada als alumnes de 3r i 4rt de les escoles de Roses, que té per objectiu donar a conèixer esports tradicionals i jocs alternatius i d’altres països del món. Les dues jornades tindran lloc a l’institut Illa de Rodes. Les inscripcions per participar-hi es poden realitzar els dies 29 i 30 de novembre.

Les activitats del Ludijoc estan adreçades a nens i nenes de 3r i 4rt curs de primària de totes les escoles de Roses. Enguany, les activitats aniran a càrrec de l’Associació Esportiva i Escolar d’Alumnes de l’institut Illa de Rodes. El primer dissabte, 8 de desembre, l’activitat es dirigeix als alumnes de 3r i 4t de les escoles Narcís Monturiol i Els Grecs i al 3r curs del Centre Escolar Empordà. Per la seva part, la sessió del dia 15 està adreçada al Montserrat Vayreda, Jaume Vicens Vives i 4rt curs del Centre Escolar Empordà.

Al llarg d’aquestes jornades es donaran a conèixer esports tradicionals i alternatius, sortint de l’oferta més convencional. Entre les activitats que es realitzaran, es troben jocs malabars, jocs amb material alternatiu i jocs i esports tradicionals de Paraguai, Austràlia i Perú. L’objectiu és contribuir a la formació de valors, fomentar la convivència i potenciar la integració i la cohesió social.

El Ludijoc es venia realitzant en el darrers anys dins del programa del Pla Educatiu d’Entorn. El Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament, d’acord amb l’èxit de participació i els valors que projecta l’activitat, ha apostat per mantenir-la dins el seu programa d’actuacions.

La participació és totalment gratuïta i només cal que el pare/mare o tutor de l’alumne que vulgui participar l’inscrigui al Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament (Casa del Mar). Les inscripcions es poden realitzar dijous 29 i divendres 30 de novembre, en horari de 10 a 14 h. Cal aportar fotocòpia de la targeta sanitària del nen o nena.