El 9N a Roses guanya la democracia

9N

Cua de rosincs i rosinques a les 9 del matí a l'institut Cap Norfeu per exercir el seu dret a decidir

Gairebé 4.000 rosincs exerceixen el seu dret a decidir, a exercir la democràcia

9N
Cua de rosincs i rosinques a les 9 del matí a l’institut Cap Norfeu per exercir el seu dret a decidir

A tocar a les 9 d’aquest matí més d’un centenar de persones feien cua a l’institut Cap Norfeu per participar al 9N. Poc abans de la mateixa hora unes cents persones també esperaven que obrissin l’institut Illa de Rodes per exercir el seu dret a votar, el dret a exercir la democràcia. Joves a partir dels 16 anys i adults han volgut a apropar-se per poder participar al procés del 9N.
Així, a les 8 del vespre, un total de 3.873 rosincs i rosinques han volgut dir la seva respecte al futur de Catalunya, però , en definitiva, és que han pres part en un acte de democràcia i llibertat. Una xifra considerada molt bona per l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, ja que “haviem calculat que a partir de 3.500 participants pensàvem que era una resposta positiva per part de la gent que esperàvem que vingués a votar”.

9N
Cues a l’interior de l’institut Cap Norfeu per exercir la democràcia

Mindan és conscient que l’opció del SI/SI ha guanyat per majoria, assolint el 83% dels vots “perquè els partidaris del NO, no han encoratjat al seus votants per que vinguessin a votar, però és el de menys el resultat, l’important ha estat la participació”.

Una mobilització pel dret a decidir per part dels rosincs, i del catalans en general, que ha estat valorada com a “espectacular”, pel coordinador de la secció local de l’ANC, Dani Abad, “si a les a darreres eleccions europees van participar un milió nou-centes mil persones, i aquesta xifra s’ha assolit a les 6 de la tarda podem definir la participació d’espectacular”.

El 9N a Roses ha estat un acte democràtic, pacífic i civilitzat, el qual s’ha desenvolupat amb la més absoluta normalitat durant tota la jornada.

ROSES SI/SI SI/NO NO SI/EN BLANC BLANC ALTRES TOTAL
Institut Cap Norfeu 2.380 191 147 31 16 130 2.895
Institut Illa de de Rodes 806 75 43 4 11 39 978
TOTAL 3.186 266 190 35 27 169 3.873