Nadal a Roses

El bateig dels gegants de Roses protagonitza el Document del Mes de l’Arxiu Municipal

Arxiu Municipal de Roses
Fotograma de TV Roses donant la notícia del bateig dels gegants de Roses

Bateig de la Demètria i en Quimet que va tenir lloc el 23 d’abril de 1995

L’Arxiu Municipal de Roses se suma a l’homenatge a la Colla Gegantera de Roses, que el proper 15 d’agost rebrà la Dracma de Plata de Roses en el marc de la celebració de la Festa Major de la població, i dedica el Document del Mes d’aquest agost als actes de bateig dels gegants de Roses: la Demètria i en Quimet.

En aquesta ocasió l’Arxiu parla d’un document en format audiovisual, el vídeo corresponent al noticiari de Televisió de Roses del 24 d’abril de 1995, que va centrar la seva atenció en la Diada de Sant Jordi celebrada el dia abans, amb l’acte del bateig dels dos gegants de Roses, la sirena Demètria i el pastor Quimet.

A quarts de quatre de la tarda, amb la plaça plena a vessar amb veïns, curiosos, membres de l’Empenta Jove i el Mijac i altres colles geganteres, els gegants van sortir de la Casa Mallol i es van dirigir al centre de la plaça on es farien els balls, els parlaments i una representació de l’al·legoria de la sirena i el pastor. Van assistir també les colles geganteres de Castelló d’Empúries i de Llagostera, que van obsequiar els membres de l’Empenta Jove de Roses, que es feia càrrec de la colla gegantera.

Arxiu Municipal de Roses
Les notícies de TV Roses les presentava aquell any de 1995 la rosinca Anna Vicens

Al final dels actes es va fer una cercavila pels carrers de Roses amb els gegants i els grallers, que va acabar de nou a la plaça, on va actuar l’Esbart Dansaire Joaquim Ruyra de Blanes i el grup de cançó catalana Empordà Fusió. La presentadora del noticiari de TV d’aquell dia, l’Anna Vicens Rahola, que ja conduïa les notícies de Televisió de Roses des d’almenys l’any 1993.

Podeu consultar el Document del Mes complet clicant AQUÍ.