Fira de la Rosa de Roses

El bon temps, per fi, acompanya als participants de la desfilada de diumenge del carnaval de Roses

Els integrants de la colla Kens Buskin han sortit a desfilar sense la seva carrossa, que se’ls va cremar dissabte al vespre mentre feien tasques de reparació en el remolc

desfilada_diumengeI al tercer dia de carnaval va arribar el bon temps. Va fer sol i la tramuntana no va fer acte de presència. Combinades aquestes dues variables meteorològiques ha donat com a resultat un dia magnífic per portar a terme una desfilada de disfresses com la del carnaval de Roses.

A les 12 del migdia, com ja es tradició, es va donar el tret de sortida i les carrosses van iniciar la seva desfilada envoltades, ahir sí, per molt de públic, que animat pel bon temps, es va dirigir cap a l’Avinguda de Rhode per veure les comparses del carnaval. La desfilada d’ahir la va encapçalar, amb la seva minimoto amb un petit remolc en el que transporta un ninot, José Melgar, rosinc que fa molts anys que participa de manera molt activa a la festa més important de Roses, la qual cosa li va valer un reconeixement, ara fa dos anys, per part de l’Ajuntament amb l’entrega d’un guardó.

Tot i perdre la seva carrosa en un incendi la colla Kens Buskin va sortir a desfilar

Menció especial d’aquesta rua dominical mereixen els integrants de la colla Kens Buskin, que abans de les 12 del migdia ja hi eren en el seu número de sortida, el 63, per participar a la desfilada. Una passada que van fer, desgraciadament, a peu, acompanyats únicament per un vehicle, ja que la seva carrossa es va cremar, dissabte al vespre, quan portaven a terme feines d’acondicionament i reparació.

Van perdre la seva carrossa, però no la il·lusió de gaudir del carnaval, per això van voler participar a la desfilada. Una il·lusió i unes ganes de ser-hi al carnestoltes rosinc que farà que l’any vinent no farà falta Kels Buskin, ja hi seran a les portes de la Ciutadella per prendre part a la desfilada de divendres a la nit del Carnaval de Roses 2014.

Als voltants de l’hora de dinar totes les carrosses van arribar al port pesquer i allà, un cop aparcades, els gairebé 5.000 participants del carnaval es van  posar dinar els típics pinxitos, entrepans de llom, baicon, o franfurt i fins i tot, fideuà. Tot acompanyat de música, de tots el ritmes, gustos i varietat. El menú va ser molt variat. Tant el gastronòmic com el musical

La colla Los Regateros i la colla Bruel, Reis de carnaval de Roses 2014

I a la hora del cafè, la majoria de les carrosses van tornar cap a l’Avinguda de Rhode, com també ja es tradició, a l’alçada de la plaça Sant Pere per continuar la festa fins entrada la nit. D’altres però, es van dirigir cap a l’envelat de la plaça Frederic Rahola on es van proclamar els Reis del Carnaval 2014. En Juan Arana i Angustias López de la colla Los Regateros, seran els Reis de la festa de disfresses de Roses de l’any vinent, i Guillem Moreno i Tania Díaz, de la colla Bruel, seran els Reis Infantils. 

Pel que respecte al títol reial de la genta de la 3ª edat va recaure en Dominique Baeza i Miriam Grane del Casal d’Avis de la Casa del Mar, i  Vicens Simon i Trini Subirà  del Casal del Pescador.

La festa a l’envelat va continuar amb el ball ofert per l’orquestra La Principal de la Bisbal.

[fsg_gallery id=”17″]