El brollador de Roses, de moment, no es farà

Brollador de Roses

Es va aprovar al passat ple ordinari de l’Ajuntament de Roses destinar la partida del Brollador a adequar la Rambla Riera Ginjolers

Brollador de Roses
Imatge virtual del sortidor d’aigua o brollador entre els espigons de la Rambla Riera Ginjolers de Roses

Hi havia un partida de 250.000 euros en els pressupostos per aquest 2013 per a la construcció d’un sortidor d’aigua o brollador al ben mig de la platja de Roses

Estava previst ubicat entre els dos espigons de la Riera Ginjolers amb un doll d’aigua de mar de 50 metres d’alçada.

Però a la sessió plenària de caràcter ordinari celebrada el passat dilluns, l’Ajuntament de Roses va aprova amb 11 vots a favor, 2 abstencions i 5 en contra, la modificació de crèdit nº5 del pressupost per a l’exercici 2013.

Aquesta aprovació entre d’altres aspectes, farà que la partida destinada al brollador per donar prioritat a l’adequació de la Rambla Ginjolers per tal de reactivar-la comercialment”, va assenyalar l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan.
Així que el Brollador queda aparcat i, de moment, no es farà

El Brollador de Roses

A finals de l’any del 2012 ja es va fer públic la proposta de l’equip de govern de Roses de crear un sortidor d’aigua o brollador enmig del mar, ubicat entre els dos espigons de la Riera Ginjolers amb un doll d’aigua de mar de 50 metres d’alçada, amb l’objectiu de crear un atractiu turístic més de la Vila.
Una de les opcions que s’havien estudiat era fer el sortidor amb un propulsor de gran alçada preparat per l’aigua de mar, amb rectificador de flux per tenir menys consum, i que funcionaria independentment del nivell d’aigua.
L’idea era, o és, que el sortidor, si algun dia es fa, es posés en funcionament en moments o èpoques de més afluència de visitants a la Vila de Roses, per la qual cosa tindria un equipament d’il·luminació de 6 focus de 400 W, per fer-lo visible a la nit amb un tractament especial per l’aigua salada.
El seu emplaçament, entre els dos espigons de la Riera Ginjolers, tenia una finalitat estratègica, ja que la càmera del Temps de TV3 l’enfocaria en ple funcionament durant l’emissió del TN Vespre.