El C.P.R. La Perola organitza el 1er Open de Pesca Mar-Costa de Roses

La platja de Salatà de Roses serà l’escenari del 1er Open de Pesca Mar-Costa de Roses. Una modalitat de pesca també anomenada Surfcàsting i que es practica des de la mateixa sorra de la platja. Guanya el pescador que aconsegueixi la major pesada de tots els participants.

Un competició lúdica-esportiva organitada pel Club de Pesca de Roses La Perola, organitzador de la Lliga de Surfcasting que enguany ha arribat a la seva tercera edició i es desenvolupa per tota la badia de Roses.

Els organitzadors han decidit portar a terme aquest esdeveniment al considerar “que és una activitat relacionada amb la pesca que no es fa a Roses. S’organitzen d’altres modalitats, però de pesca des de la costa cap, per això hem decidit fer aquest Open”, afirma el vicepresident del club, Alberto Fernández.

Aquest open, com el seu nom indica està obert a tothom, tot i que per participar és necessari tenir la llicència de pesca obligartoria vigent. I les normes de la competició es regiran per les establertes per la FCPEIC, Federació Catalana de Pesca Esportiva i Càsting.

Cal destacar també les següents normatives que tothom haurà de complir en el primer Open de Pesca Mar-Costa de Roses:

 • Només es permetran 2 canyes per cada participant
 • Hi haurà un màxim de 3 hams per canya
 • No es podrà utilitzar res artificial, és a dir:
  • Peixos de plàstic
  • Esquer artificial
 • Estarà prohibit llençar a l’aigua reclam per a que vinguin els peixos

Aquesta competició de pesca a la platja se celebrarà el 22 de setembre i el C.P.R. La Perola ja té els permisos de l’Ajuntament de Roses per fer-ho a la platja del Salatà, des de l’Hotel Marítim fins a l’espigó de Santa Margarida, si fes falta. Tot dependrà dels participants, quant més n’hi hagi, més metres de platja es necessitaran. Fins al moment hi ha més de 40 inscrits, “que està bé, si arribem a 50 estarà molt bé, i serà un èxit total si arribem als 60”, destaca Fernández.

Per als que estiguin interessats en participar en el 1er Open de Pesca Mar-Costa de Roses poden inscriure’s en el facebook del C.P.R. La Perola.

O bé trucar als següents telèfons:

 • 679 39 43 70 (Manel Coll)
 • 651 42 71 99 (Alberto Fernández)
 • 617 36 10 21 (Javier Crespo)

El preu de l’inscripció és de 15 €

El Club de Pesca de Roses La Perola repartirà 2.000 € en premis entre els guanyadors. Uns premis, a banda d’altres obsequis , que el club lliurarà gràcies als sponsors i altres entitats que han fet possible la seva organització: Casa de Pesca Eduart de Llançà, Daiwa, Yuki, Sama, Bar Bahía i Ajuntament de Roses.

L’hora de concentració serà a les 7 de la tarda al pàrquing de l’Hotel Marítim de Roses. Un lloc que també servirà per fer la pesada dels peixos capturats per proclamar al guanyador de l’Open.

 Associació Esportiva C.P.R. La Perola

 Des de mitjans d’agost el Club de Pesca Roses La Perola ja és una associació esportiva inscrita en l’Ajuntament de Roses. Una decisió que va prendre la junta del club “perquè ja fa dos anys que es vam fundar com a club i ja tocava constituir-nos com Associació Esportiva de Roses, bàsicament per poder organitzar esdeveniments com l’Open de Pesca del proper 22 de setembre”, diu Manuel Herruzo, Vocal del C.P.R. La Perola.

Cal destacar també que, des de prinicipis d’any La Perola és un de club de pesca inscrit en la Federació Catalana de Pesca Esportiva i Càsting.