Programa Reallotgem

El calendari de 2024 commemora els 50 anys del Club Badia de Roses

Calendari de Roses 2024
Lluís Mas Blanch, Sílvia Ripoll, Víctor Giró i Tomàs Bages durant la presentació del calendari de Roses 2024

El món submarí del Cap de Creus centra el calendari de Roses 2024, que estarà a disposició del públic aquest proper dilluns pel preu solidari d’1 euro

Ahir a la tarda, la regidora de Cultura i Festes, Sílvia Ripoll, i el president del Club Badia Roses, Lluís Mas Blanc, acompanyats de dos membres de l’entitat, Tomàs Bages i Victor Giró, van presentar el Calendari de Roses 2024.

“En una conversa amb en Lluís em va dir que enguany el Club Badia Roses fa 50 anys, i li vaig proposar de fer el calendari de l’any vinent per commemorar aquest aniversari, amb fotos del nostre fons marí”, va desvetllar la regidora.

Així, editat per l’Ajuntament, que en aquesta ocasió presenta una selecció de fotografies realitzades pel Club Badia de Roses on es mostren la bellesa, el color i les espècies que habiten en el món submarí rosinc. Lluís Mas Blanch va donar les gracies per l’edició d’aquest calendari “perquè tenim un patrimoni cultural sota l’aigua immens, i que l’única manera que la gent el pugui conèixer és a través de fotografies o vídeo”.

El Club Badia Roses va ser homenatjat el passat mes d’octubre pel seu 50è aniversari rebent Lluís Mas Blanch un guardó de part del president de la Generalitat, Pere Aragonés, durant la primera edició de la gala Arrels Esportives celebrada a l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya de Barcelona

Així, el calendari 2024 commemora els 50 anys de trajectòria del Club Badia de Roses a través de les 13 imatges (12 mesos més portada) que l’il·lustren. Totes les fotografies han estat realitzades per membres del club i ofereixen una mirada al món submarí del Cap de Creus que permet conèixer una petita mostra de la diversitat d’espècies que alberga el fons marí rosinc. Espècies conegudes, com la sípia, la llagosta, el pop, o i d’altres més sorprenents com l’espirògraf o la flabellina, amb el seu nom científic i el lloc on es van prendre les fotografies, que prenen tot el protagonisme amb una gran espectacularitat i color.

Calendari i exposició solidaris

El calendari, que es posarà a disposició del públic aquest proper dilluns, 4 de desembre, a l’Oficina de Turisme i a la Biblioteca Municipal Jaume Vicens Vives, tindrà un preu simbòlic d’1€, i fins acabar existències (s’han editat 1.550 exemplars). 

Un calendari, per tant, que tindrà un caire solidari com l’exposició “que si tot va bé tindrà lloc al mes de febrer a Ca l’Anita de tot el patrimoni que tenim en el mar” va desvetllar per sorpresa el president del Club Badia Roses.

L’Ajuntament de Roses publica el calendari anual des de l’any 2006, oferint així un obsequi als vilatans en arribar les festes nadalenques i plasmant any rere any les diverses visions i atractius de Roses a través del treball de fotògrafs de la Vila.