El calendari de Roses del 2021 no serà gratuït

Calendari de Roses 2021
Els diners recaptats amb el calendari de Roses del 2021 aniran destinats a La Marató de TV3

El calendari que cada any edita l’Ajuntament de Roses tindrà un preu simbòlic i els diners recaptats es destinaran a La Marató de TV3, dedicada enguany a la lluita contra la Covid-19

A Roses ja esdevé una tradició rebre any rere any, de manera gratuïta, el calendari de l’any. Un almanac que edita el consistori rosinc i que els vilatans esgoten de seguida.

Ha esdevingut en una autèntica tradició. El mateix passa amb la Revista de la Festa Major i la Revista del Carnaval de Roses, en que molts de vilatans les col·leccionen perquè, sens dubte, formen part de la història de la Vila, tant pel que fa al continent com per al contingut.
I el calendari, que es composa de 12 imatges de gran bellesa realitzades per un fotògraf professional, també esdevé una història, en aquest cas exclusivament gràfica, de Roses.

Un calendari que per a la seva edició de 2021 “tindrà un preu simbòlic d’1 euro, la qual no impedirà que cap persona deixi de tenir el seu calendari i a més, els diners els destinarem a una causa solidària com és La Marató de TV3, dedicada enguany a la lluita contra la Covid-19”, ha explicat el regidor de Cultura i Festes, Èric Ibáñez.  

Des de l’Àrea de Cultura i Festes són conscients que el fet de fer pagar pel calendari quan sempre havia estat gratuït i, a més, en un any marcat per la crisi sanitària que ha desembocat en una crisi econòmica de grans proporcions, potser una mesura que pot sorprendre. “Sí, és un any difícil, però creiem que a ningú, de totes les persones que obtenen sempre el calendari, li ve d’1 euro, i més si aquest es destina a una causa solidària”, afirma Ibáñez, el qual desvetlla que “des que vaig entrar a l’Àrea de Cultura un dels objectius era fer donar un donatiu simbòlic per obtenir l’almanac per tal de destinar-lo a un acte solidari. I crèiem que 1 euro és un preu simbòlic, que fins i tot no cobreix els costos de la seva producció, que és d’1 euro i mig per exemplar”.

Cal assenyalar que si l’Ajuntament de Roses fa una edició de la mateixa xifra d’exemplars que els anys anteriors, seran 3.500 euros els que aniran a parar a La Marató de TV3.