Mes de paraules

El camí natural de la Muga, Itinerànnia i les rutes en bicicleta presents al mapa topogràfic de Catalunya

Els fulls d’aquest mapa es podran adquirir properament a les botigues de l’Institut Cartogràfic de Catalunya

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha revisat diversos fulls del Mapa Topogràfic de Catalunya, a escala 1:25.000. aquest mapa està format per 77 fulls, centrats en capitals comarcals, espais naturals protegits i unitats geogràfiques. La cartografia d’origen prové de la base topogràfica de Catalunya 1:25.000, actualitzada amb els vols aeris més recents.

La revisió de la xarxa de camins (pistes, camins, senders, corriols…), seguint els paràmetres marcats per l’Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC), és a dir, depenent de l’amplada del camí i si estan pavimentats on, l’han dut a terme els Serveis Tècnics del Consell. Fent aquesta comprovació s’ha vist que un 90% dels camins d’entre 2,5 i 4 metres d’ample marcats al plànol, són públics. Igualment, els tècnics han revisat la toponímia, les cales, etc. Per la seva part, l’Àrea de Turisme de Consell Comarcal ha revisat els recursos i l’oferta turística.

Aquesta feina ha permès incorporar-hi la xarxa de senders Itinerànniales rutes de bicicleta i el Camí Natural de la Muga, recursos que ja figuren al costat del Camí de Sant Jaume i el GR. Els fulls revisats són els que corresponen a la zona de Figueres, el parc Natural de Cap de Creus i al territori que uneix les comarques de l’Alt i el Baix Empordà.

Properament, aquests fulls revisats es podran comprar a les botigues de l’Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC) al preu de 8 euros, cadascun d’ells i es poden consultar al web de l’ICC www.icc.cat. El Consell Comarcal per fer aquesta feina rebrà 100 plànols, que distribuirà als ajuntaments de la comarca i a les oficines de turisme altempordaneses.

Aquesta setmana, la cap de l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Olga Sabater, ha participat a la jornada “El Mapa Topogràfic de Catalunya 1:25.000”, en la qual es ca presentar aquest mapa. Sabater, en el marc de la ponència “El Mapa topogràfic de Catalunya 1:25.0000 com a eina per a la gestió, el coneixement, la difusió i l’accés al patrimoni natural, cultural i turístic”, va fer una explicació sobre el què s’ha fet i el que s’ha pogut incloure en aquest mapa.

En aquesta trobada, també hi va participar Josep Espigulé, director del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà de 1999 a 2010, entre altres responsables d’espais protegits. La jornada es va realitzar a la seu de l’Insitut Cartogràfic de Catalunya, al parc de Montjuïc de Barcelona.