Programa d'activitats del CAR Jove de Roses

El camp de futbol de La Vinyassa serà més eficient energèticament

Camp municipal de futbol de La Vinyassa
Camp municipal de futbol de La Vinyassa

El darrer ple de l’Ajuntament de Roses va aprovar el projecte de millora d’eficiència energètica que adequarà i substituirà l’enllumenat del camp de futbol de La Vinyassa

Per unanimitat va aprovar la corporació municipal de l’Ajuntament de Roses en el ple ordinari del mes d’agost el projecte millorar l’eficiència energètica el camp de futbol municipal de La Vinyassa, on actualment juguen com a locals els equips del Base Roses CF i el Roses City. Es tracta d’una actuació que suposarà un estalvi del consum elèctric de la instal·lació d’un 60% i una reducció de més de 9 tones d’emissions de CO2.

Actualment, el camp municipal de futbol La Vinyassa disposa d’una instal·lació formada per quatre torres d’il·luminació, cadascuna de les quals conté quatre làmpades de 2.000 w. La seva renovació consistirà en la substitució d’aquests focus del terreny de joc, d’acord a les necessitats actuals d’il·luminació i a l’objectiu d’estalvi energètic i econòmic. Per aconseguir-ho, s’instal·laran focus de tecnologia LED que aporten una llum d’intensitat uniforme, alhora que permetran la il·luminació del camp d’acord a les necessitats i usos de cada moment, gràcies a la incorporació d’un quadre de comandament dins l’edifici que permetrà il·luminar els diferents espais de manera individual. 

Aprofitant aquesta actuació també es dotarà una de les torres de dos conjunts de projectors per il·luminar la nova pista de bicicletes BTT.  Pel que fa a la resta de la instal·lació de vestidors, bar i entorns, s’adequaran els subquadres elèctrics per fer-la més racional i permetre independitzar la il·luminació de cadascun dels espais. 

D’acord a l’estudi de balanç energètic inclòs al projecte, aquesta renovació suposarà un estalvi del 60% del consum energètic que té actualment la instal·lació, passant de 57.600 kw/h a 23.250 kw/h. En quant a l’estalvi d’emissions de CO2, es preveu una reducció de 9,27 tones per any.

El projecte compta amb un pressupost de 74.182 € i també dotarà d’il·luminació el circuit de BTT de recent creació adjacent al camp.