El campió de l’any passat comença liderant la IV Lliga de Surfcàsting del C.P.R. La Perola

C.P.R. La Perola

Socis del Club de Pesca de Roses La Perola

Alberto Fernández, campió de dues edicions de la Lliga  de Surfcàsting del Club de Pesca de Roses La Perola, guanya la primera prova de la quarta edició d’aquest certamen per situar-se al capdavant  de la classificació general

C.P.R. La Perola
Els participants de la 1ª prova del la Lliga Surcàsting amb el campió de Catalunya de Surfcàsting, Jordi Segura,i el 3er classificat, Joan Tena, amb les seves medalles

Tres edicions s’han celebrat de la Lliga de Surfcàsting del Club de Pesca de Roses La Perola. La primera la va guanyar Manel Coll, i les dues restants Alberto Fernández. Aquest rosinc sembla haver-li agafat la mida al certamen, perquè a la primera prova de la quarta edició de la Lliga ja s’ha posat líder. Tant és així, que la resta de competidors li van dir, en pla de broma, que “ja t’hi donem la copa de campió, no cal que perdis el temps venint el que queda de temporada”.

38 inscrits, record de la Lliga

Un total de 38 pescadors van formalitzar la seva inscripció per participar en aquesta quarta Lliga, superant així el record de 35 inscripcions de l’any passat. Una dada molt significativa pel que respecte a la consolidació d’aquest campionat de pesca en només 4 anys d’existència.

Aquesta primera prova de la IV edició de la Lliga de Surfcàsting del C.P.R. La Perola es va celebrar, ahir dissabte, a la platja de Santa Margarida de la Vila de Roses. I dels 38 inscrits es van donar citar un total de 33 davant l’hotel Marítim, dissabte passat, a les 19 hores.

La prova en sí va començar, després de realitzar els pertinents tràmits burocràtics, com la presentació de la llicencia federativa i que tots els estris necessaris per a la competició fossin els reglamentaris, a les 21 hores. La qual tindria una durada de 5 hores, finalitzant a les 02:00.

La pluja va respectar la competició, després d’haver estat caient durant tot el dia, gràcies a l’entrada del vent del nord, el que va fer gaudir d’un temps ideal per a la pesca.

La platja es va dividir en dos sectors de pesca el A i el B, situant a 17 participants al sector A i  els 16 pescadors restant al sector B.

I poc després de començar la prova es van produir les primeres captures. Això pintava bé. Als primers mabres i dorades van seguir bastant de peixos durant la prova. Finalment, les captures van ser bones en general i només 9 dels 33 pescadors es van quedar sense realitzat cap, “una bona estadística per ser al mes d’abril” van dir des de el Club de Pesca de Roses.

En total es van capturar 14 quilos de peix en 66 captures, de les quals un 75 % van ser mabres, i la resta entre dorades i peix d’altres espècies.

I la bàscula va donar com a guanyador al rosinc Alberto Fernández, que es va fer amb la primera posició gràcies a 4 captures que li van valer 30 punts més 5 afegits per haver aconseguit també la peça més gran de la jornada, per fer un total de 35 punts que el situen com a líder provisional de la general.
En segona posició d’aquesta primera prova va quedar el pescador d’Olot, Ernest López, que amb 3 captures va sumar un total 29 punts, que el situen al segon lloc de la general.

I en la tercera posició d’aquesta primera prova, i per tant, també de la general, va ser per Viti Alonso, que a l’igual López, provinent d’Olot, va aconseguir 4 captures per sumar 28 punts.

Luque Arjona es va situar a la quarta gràcies als 27 punts per les seves captures, més 2 extres pel major numero de peixos capturats, amb un total de cinc.

Nou sistema de puntuació

La IV Lliga de Surfcàsting del Club de Pesca de Roses La Perola estrena nou sistema de puntuació. Enguany es puntuen els 20 millors de cada prova, donant 30 punts al primer i un punt menys consecutivament al resta de competidors fins a la 20ena posició, que s’emporta 11 punts.

I de la posició 20 fins cap a vall es dóna 5 punts.

A més es dóna 5 punts extra a la peça més gran de la jornada i 4 punts al pescador que faci el major nombre de captures. En el cas que 2 o més competidors facin la mateixa quantitat es donarà 2 punts a cadascú.

La següent prova d’aquesta IV Lliga de Surfcàsting del C.P.R. La Perola es disputarà el 18 de maig a la platja de Sant Pere Pescador (càmping Aquarius).

IV LLIGA SURFCÀSTING C.P.R. LA PEROLA

CLASSIFICACIÓ GENERAL

1 Alberto Fernández 35 ptos
2 Ernest López 29 ptos
3 Luque Arjona 29 ptos
4 Viti Alonso 28 ptos
5 Toni Castillo 26 ptos
6 José Antonio González 25 ptos
7 Alejandro Soria 24 ptos
8 Miguel Haro 23 ptos
9 Pol Muro 22 ptos
10 Eduard Bordas 22 ptos
11 Jordi Segura 21 ptos
12 Micki Sánchez 20 ptos
13 Guti 19 ptos
14 José Moral 17 ptos
15 Ramón Olcina 16 ptos
16 Pedro Pablo 15 ptos
17 Jaume Marginet 14 ptos
18 Adrià Ballesta 13 ptos
19 Manel Coll 12 ptos
20 Javier Crespo 11 ptos
21 José Morente 5 ptos
22 Toni Ortíz 5 ptos
23 Ana Pérez 5 ptos
24 Pepe 5 ptos
25 Carlos Molina 5 ptos
26 Angel Alavés 5 ptos
27 Marc Vissi 5 ptos
28 Miquel Rabasseda 5 ptos
29 Manuel Herruzo 5 ptos
30 Eva Espuña 5 ptos
31 Xicu 5 ptos
32 Albert Vallejo 5 ptos
33 Juan Tena 5 ptos
34 Heribert Coll 0 ptos
35 Angel Monedero 0 ptos
36 Lorena Cantó 0 ptos
37 Emilio Rueda 0 ptos
38 Manfred Kurtz 0 ptos