Fira de la Rosa de Roses

El Capità Garfi també va sol·licitar participar en el Carnaval de Roses

Carnaval de Roses 2019
Quatre capitans garfis de la colla Yabadumbas!, que per treballar a la carrossa s'han hagut de podar la mà ortopèdica

No sabem que té el Carnaval de Roses que tothom hi vol participar, fins i tot el Capità Garfi, que desfilarà de la mà de la colla Yabadumbas!

Carnaval de Roses 2019
Quatre capitans garfis de la colla Yabadumbas!, que s’han hagut de posar la mà ortopèdica per treballar a la carrossa

Visitant la nau durant aquests darrers mesos hem vist moltes coses. Però una d’elles ens va fer quedar-nos bocabadats. El motiu és que hi ha una colla que sap de fer màgia. Veiem la seva carrossa, que de fet era la furgoneta de les Tortuges Ninja, personatges dels que es van disfressar l’any al Carnaval de Roses.

El primer dia que vam anar, allà per la tardor, vam veure una furgoneta. Al desembre, seguia sent una furgoneta, a l’igual que al mes de gener, fins que un dia del mes de febrer… Pam!, la furgoneta s’havia convertit en un vaixell. Va ser cosa de màgia perquè en tot aquest temps no vam veure cap membre de la colla Yabadumbas (que es tracta d’aquesta colla)  treballant en la carrossa.

I convençuts que era una cosa de màgia vam trucar al Mago Pop, per veure si havia estat cosa d’ell, però no, ens va jurar i perjurar que no ell no havia estat. I quan finalment van veure als integrants d’aquesta colla ens van dir “que va ser cosa de Yabadumba!, un dia era una furgo, a l’altre un vaixell”.

I d’aquest raonament (donant a entendre que pronunciant la paraula màgica ho van aconseguir) no els vam treure… Però, per la nau el rumor va començar a córrer  que la colla Yabadumbas va contractar un equip especialista en decoració de remolcs, i per 5.000 euros els hi havia decorat en una nit.
Aquest punt, però, no l’hem pogut contrastar, per tant no sabem si és veritat, i més vam dubtar quan ens vam trobar a tres persones de la colla treballant (o aparentant que ho feien) en la seva carrossa. I una d’aquestes persones va ser l’Albert Buscató, el qual ens va dir que “anem disfressats del Capità Garfi per votació popular, es van proposar diferents personatges i aquest és el que va guanyar”. I per això “hem intentat fer el vaixell del Capità Garfí”.
El fet que ho hagin aconseguit o no haureu d’esperar a demà per saber-ho.

Els Yabadumbas no van posar Barraca de Festa Major, tot i que Buscató va assenyalar que “estem pensant de demanar-la per l’any que ve, però encara no ho tenim decidit, ja que encara ens hem de constituir com associació”.

Així cada Capità Garfi aporta “una quota de 150 €, amb els qual entrat tot menys la modista, ja que en aquí tothom es busca la vida”.

Cal a dir que la Yabadumbas ha augmentat el nombre de participants a la colla, passant d’una quarantena l’any passat als 70 d’enguany… Es veu que això de portar un garfi a la mà per gratar-se el nas deu agradar molt.