El CAR agafa embranzida aquest any amb noves propostes culturals i de lleure pels joves de Roses

CAR Jove de Roses

El CAR Jove presenta els nous cursos que impartirà i les activitats que desenvoluparà envers el joves rosincs

CAR Jove de Roses
Un moment de la presentació dels Cursos i Activitats del CAR Jove de Roses

Els responsables del CAR Jove de Roses, el departament de Joventut i els dinamitzadors juvenils de Llegendària Lleure s’han proposat que “aquest espai no serveixi al jovent per passar l’estona, sinó per participar, aprendre i enriquir les seves relacions socials i culturals”, va assenyalar la regidora de Joventut, Anna Jorquera. És a dir, el CAR obre les seves portes un altre anys amb l’objectiu de donar resposta a les inquietuds del jovent de Roses.
D’aquesta manera, el dinamitzador juvenil de Roses, Jordi Abadal, i els dinamitzadors de l’empresa Llegendària Lleure`, Rosa Cruzado i Nèstor Morales van presentar, ahir, en una sessió a la tarda pels joves i una segona per als pares i mares al vespre, la nova temporada del Centre d’Activitats de Roses dirigides al jovent de 12 a 35 anys, “però a joves també de 40 o de 60 que estiguin interessats en fer algun curs o participar en alguna de les activitats”, va assenyalar el dinamitzador juvenil de Roses, Jordi Abadal.
De fet, ahir es va inscriure un professor d’institut per realitzar el curs de Guitarra Elèctrica.

Una temporada en la que s’oferiran fins a un total d’11 cursos que van des de l’Aula de Teatre passant pels cursos de Rem, de DJ, de Guitarra Espanyola o l’esmetant de d’Elèctrica o de Cant, fins al de Filmació i Edició de Vídeo, per tal de poder fer un documental o programa de televisió.

Cursos, la majoria d’ells gratuïts i els que són pagant tenen un cost realment econòmic.

I entre les activitats cal destacar l’Aula d’Estudi on es desenvoluparà, cada dilluns, la Tècnica d’Estudi, una iniciativa per ensenyar com estudiar per no només aprovar a l’institut, sinó per treure bones notes.
També, però, hi haurà d’altres més lúdiques i culturals com el Club de Rol, “és un joc de taula on el tauler és la teva imaginació. Des de la primera partida al jove el pot agrada molt o rebujart-lo per sempre, i l’any passat va tenir molt d’èxit”, va especificar Nèstor Morales. La Ludoteca, espai ple de jocs de taula, virtuals i esportius, tampoc faltarà en aquest curs, així com les sessions de cinema, de CAR-aoke o ball, entre d’altres.

El Jardí Vertical

CAR Jove de RosesAquesta activitat és una novetat, i es desenvoluparà “dins el marc que Roses té la distinció de Vila Florida i que té com a objectiu que els joves s’encarreguin de cuidar el Jardí, que tinguin la responsabilitat de mantenir-ho bé, ja que les plantes són éssers vius”, va afimar Rosa Cruzado.
El Jardí Vertical, que es portarà a terme amb material reciclat, al mateix indret de la Ludoteca, “és molt antic, tots els coneixem, i es tracta de posar, en aquest cas, ampolles de plàstic  a mena de testos, penjades des del sostre una sota l’altra, i que servirà, a més, per mitigar la sonorització de l’espai”, va dir Cruzado.

A banda de presentar els nous cursos i activitats, els dinamitzadors juvenils van demanar als assistents propostes i idees per poder desenvolupar al CAR Jove, un espai que ” l’Ajuntament de Roses posa a disposició per a que la joventut en particular, i la societat en general, el faci seu”, va apuntar Jorquera.