El Carnaval de Roses 2016 té un cartell molt ‘mono’

Cartell de Carnaval de Roses 2016
L'alcaldessa de Roses, Monstse Mindan, mostrant el seu esperit 'carnavalero' posant-se en el lloc de la Gioconda en companyia de Frances Giner

L’autor del cartell, el rosinc Joan López ha utilitzat la Mona Lisa per il·lustrar el cartell del Carnaval de Roses

Cartell de Carnaval de Roses 2016
L’alcaldessa de Roses, Monstse Mindan, mostrant el seu esperit ‘carnavalero’ posant-se en el lloc de la Gioconda en companyia de Francesc Giner

Les Maraques de la Mona Lisa” és el títol que el pintor i retolista de Roses, Joan López, ha posat al cartell del Carnaval de Roses 2016, en el qual utilitza la model de la Mona Lisa, la Gioconda, de Leonardo da Vinci.

Un cartell que ha estat presentat aquest matí per l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i el regidor de Carnaval i Festes, Francesc Giner. Tot i que estava previst l’assistència de López, que ja va ser l’autor del cartell del Carnaval de 1991 de la Vila, finalment no ha pogut assistir per trobar-se fora d’Espanya per motius de feina.
Giner ha destacat de la imatge que “amb la imatge de la Mona Lisa amb l’expressió i el somriure enigmàtic de l’original però reemplaçada per una Gioconda riallera, amb la que s’ha volgut representar la festa i la disbauxa, amb una fusió, a més del carnaval mediterrani amb el carnaval brasiler”.

En definitiva, la composició creada per l’autor, plasma una Gioconda festiva i carnavalera emergint de les aigües de la badia de Roses, preparada per participar en el carnaval rosinc.
Aquest cartell segueix la línia dels elaborats en els darrers anys, en el sentit que “s’utilitzen personatges coneguts per després ‘tunejar-los’, i vam escollir aquesta proposta perquè és la que expressa i plasma tots els elements que eren necessaris per presentar-se al concurs pel cartell del carnaval de Roses”, ha afirmat Mindan.
El color és el tret més característic d’aquesta composició creada amb la tècnica del collage on els colors són més pujats de to de l’habitual per plasmar l’essència colorista i el desig de cridar l’atenció i destacar que té el Carnaval.

Cartell de Carnaval de Roses 2016
El cartell del Carnaval de Roses 2016 elaborat pel pintor i retolista rosinc, Joan López

Aquest cartell serà, a partir d’ara, la imatge omnipresent del Carnaval 2016 a Roses, ja que amb ella s’il·lustraran totes les campanyes i material promocional que l’Ajuntament realitza en cada edició per a la difusió d’aquesta festa, tant arreu de Catalunya com al sud de França. El material de merxandatge es composa de cartells, programes, revistes, samarretes, pins i davantals, que es posaran a disposició del públic a l’Oficina de Turisme de Roses pels volts de Carnaval.

L’alcaldessa, durant la presentació del cartell, ha volgut llegir davant l’absència del seu autor, Joan López, unes línies escrites per ell.

“Amb aquest cartell he volgut reflectir, tant pel contingut com per l’estètica, el caràcter popular i irreverent del Carnaval. La idea és reunir el carnaval mediterrani, transgressor i amb arrels molt profundes en la tradició pagana, amb l’explosió de color i passió del Carnaval brasiler, amb els seus ocells de color, fruites tropicals i ritmes frenètics. La Mona Lisa aquest any no s’ho vol perdre i s’ha buscat una disfressa per la ocasió. Pintes més rares s’han vist al Carnaval de Roses!”