Suquet de peix de Rose

El Carnaval de Roses anirà improvisant sobre la marxa

Carnaval de Roses 2024
L'última reunió per enllestir l'organització del Carnaval de Roses es va celebrar ahir al Teatre Municipal

A l’última reunió, celebrada ahir, entre les colles, l’Ajuntament i la Policia Local de Roses va deixar palès que hi alguns aspectes del Carnaval que s’hauran de solucionar sobre la marxa

Ahir al vespre, al Teatre Municipal, es va portar l’última reunió entre l’Ajuntament de Roses i els caps de colla, en la que també va ser-hi present la Policia Local, per acabar de llimar els serrells de l’organització del Carnaval. Reunió en la que també van repartir als caps de colles les polseres per poder accedir al port pesquer després de les desfilades.

En quant a l’organització, el primer que va apuntar la regidora de Cultura i Festes, Sílvia Ripoll, va ser que “en els manaments hi ha un canvi d’un aspecte que em vaig comprometre, però que parlant amb la Policia Local  m’ha dit que millor no fer-ho tal i com volia”.

I aquest canvi, és important, perquè l’Avinguda de Rhode, el divendres de Carnaval es tancarà 3 HORES ABANS , de cada passada, i no 4 com diuen els Manaments, per tant, les carrosses es podran estacionar a partir de les 18 hores. ABANS NO! Mentre que el dissabte i diumenge seran 2 hores abans, com es va fer l’any passat.

Després de llegir els Manaments, el Cap de la Policia Local, José Francisco Gutiérrez, va explicar, després d’agrair als caps de colla la bona sintonia i comunicació amb els agents de la seguretat municipal perquè la festa sigui el més perfecte possible, es va posar a la seva disposició “per qualsevol cosa que necessiteu, per qualsevol problema que us pugui sorgir, el comuniqueu a un agent policia per solucionar-ho”.
És que de fet, els agents de la Policia Local de Roses són, esdevenen la part clau, imprescindible, de l’organització del Carnaval, de tal manera que, sense la seva intervenció, seria impossible organitzar-ho tal i com està concebut actualment.

L’organització del Carnaval de Roses, com bé va definir la regidora de Cultura, és com un puzle i perquè tot surti a la perfecció s’han d’encaixar totes les peces, i quan es desencaixa una arrossega a la resta. I és el que va quedar palès amb la peça del puzle del concert previst diumenge, a les 18 hores, a càrrec del grup Band The Cool, davant la plaça Sant Pere.
I és que diumenge, les carrosses poden sortir a partir de les 17 hores del port, i quan es va preguntar si es podia sortir abans perquè sinó moltes carrosses no hi seran a l’Avinguda de Rhode a l’hora de l’actuació, o bé dir-les als músics si podien començar més tard, es va dir que es parlaria amb ells per fer-ho, però no es va poder assegurar perquè no depèn de l’organització. A més, tampoc és pot retardar gaire degut a que les 20 hores, s’ha de portar a terme la proclamació del Reis i els Reis Infantils del Carnaval 2025 i, posteriorment, desvetllar els guanyadors del concurs de colles.
El que sí s’ha de fer abans de la celebració de la festa és, tal i com es va acceptar en una reunió del Consell de Carnaval, l’ampliació de la zona per estacionar les carrosses a l’antic càmping Bahia, en afirmar alguns caps de colla que encara no s’havia fet, o bé que encara s’hauria d’ampliar més. O també ampliar l’horari de vigilància a l’antic càmping Bahia, on es guarden les carrosses durant el Carnaval, des del matí del divendres, dia 9, ja que es contempla des de les 22 hores.

Segons va afirmar Sílvia Ripoll, alguns dels problemes que van plantejar els caps de colla, “ja van sorgir, segons diuen, l’any passat i jo l’any passat no hi era”. Cosa ben certa, però el Consell de Carnaval, sí. Llavors, la pregunta és: per a què serveix el Consell de Carnaval?