Fira de la Rosa de Roses

El carnaval de Roses donarà la benvinguda a Carnavalchimia

Alguns integrants de la colla Carnavalchimia

Carnavalchimia és una nova colla de carnaval que es presentarà en societat aquesta any durant les desfilades de la festa de disfresses de Roses

Alguns integrants de la colla Carnavalchimia
Alguns integrants de la colla Carnavalchimia

Carnavalchimia es un derivat de l’originari mot Alchimia que dóna nom a un botiga que regenten des de fa un uns anys Ramon Camps i David Saulina. Tots dos socis ja fa temps que donaven voltes al seu cap per tal de constituir una colla amb l’intenció de gaudir del carnaval de Roses, i enguany ha arribat el moment.

Els integrants de Carnavalchimia són originaris de Roses, Figueres i d’arreu de la comarca de l’Alt Empordà i va ser un rosinc, Jeremy Sayols, que també és un dels cap de colla, el que va aconseguir un remolc que han convertit en una carrossa molt florejada, ja que aniran disfressats, a la seva estrena per les desfilades del carnestoltes rosinc, “de hippies, ens va dir en Ramon, i la carrossa anirà amb motius hippies per tot arreu, molt florejada amb el loga d’Alchimia, la A, predominant a la part frontal de la carrossa”.

La quota que paga cada hippie per poder desfila amb alchimia “és de 60 euros els adults i 40 € els nens, fem preus tope populars” va dir en Ramon. “És que el que hem volgut fer, va afegir en Jeremy, és intentar que la gent s’ho passi bé sense gastar massa diners, i amb aquests preus és la manera de que la gent gaudeixi del carnaval en temps de crisi”. “Uns dimers, va continuar tot seguit Camps, que dòna dret a tothom, durant tot el carnaval, a menjar i beure aigua, cervesa, fanta de llimona, fanta de taronja i coca-cola”

alchimia1En total, durant les desfilades veurem passejar a “161 hippies dels quals 42 són nens”, va dir Sayols. No està gens malament per ser l’estrena d’una colla al carnaval de Roses.

El pressupost que ha destinat Alchimia per poder fer realitat Carnavalchimia i poder gaudir per primer cop de la festa més popular i prestigiosa de Roses ha estat de més de 10.000 euros.

El carnaval de Roses donarà, sens dubte, la benvinguda aquesta nova colla que, si més no, donarà molt de color a les successives rues amb la caracterització tant de les disfresses com de la carrossa.

Si  quelcom en qualsevol moment del carnaval pensa que ha tornat la moda hippie dels anys 70, anirà equivocat, simplement són els hippies de Carnavalchimia.