Cinema a la Fresca

El Casal Jove de Figueres es desenvolupa a partir de les propostes formulades pels mateixos participants

Casal Jove de Figueres
Participants del Casal Jove de Figueres a punt de sortir en una ruta en bicicleta

El trekking, rutes en bici, anar a la piscina o o platja, o fer un taller de Dj, són algunes de les propostes dels joves participants

Casal Jove de Figueres
Participants del Casal Jove de Figueres a punt de sortir en una ruta en bicicleta

Al llarg de tot aquest mes de juliol, l’Oficina de Joventut Figueres-Alt Empordà acull el Casal Jove 2014, una iniciativa innovadora a la ciutat de Figueres i que va adreçada a joves de 13 a 16 anys, els quals, per primera vegada, s’han trobat amb una oferta de lleure explícitament per a ells, ja que són els mateixos participants els que dissenyen les activitats que es van duent a terme al llarg de tot el mes.

En total, s’han inscrit en aquesta activitat 21 joves,10 nois i 11 noies, els quals reben el suport de tres monitors. Es realitza tots els matins del mes de juliol i, entre d’altres activitats, han desenvolupat Snorke, trekking, rutes en bici, piscina, platja, taller Dj, waterworld, acampades i cursa d’orientació. El foment de la participació i les pròpies activitats de lleure són els eixos bàsics del casal, però també es potencia la interconeixença entre joves de diferents zones de la ciutat.

Tot i que el lloc d’acollida del casal és l’Oficina Jove Figueres-Alt Empordà, moltes activitats s’han fet fora i puntualment també han realitzat pernoctacions. L’horari del casal, que es limita al mes de juliol, és de 9 a 13 hores de dilluns a dijous i de 9 a 17 hores els divendres.