El Celler Espelt acollirà ‘Vinya Lluerna’, un taller de Land Art amb Jordi Mitjà

Celler Espelt

Una mostra de 'Vinya Lluerna'

El taller ‘Vinya Lluerna’, emmarcat dins els actes del VÍVID, es portarà a terme aquest proper dissabte 25 d‘abril

Celler Espelt
Una mostra de ‘Vinya Lluerna’

Dins dels actes del VÍVID – Festival del vi 2015, volem destacar el que tindrà lloc el proper dissabte, 25 d’abril, de 10.00 a 14.00h. a les vinyes situades davant mateix del Celler Espelt, a Vilajuïga. Aquests celler, pioner a donar cabuda a l’art dins les seves instal·lacions amb l’Espai d’Art Espelt, ens convida ara a una nova experiència artística i cultural a l’aire lliure, a les mateixes vinyes de davant del celler de Vilajuïga. Es tracta de la realització de ‘Vinya Lluerna’ , un taller de Land Art (art de la terra), a càrrec de l’artista figuerenc Jordi Mitjà.

El Land Art (art de la terra), és un corrent de l’art contemporani creat a la natura i sorgit a finals dels anys 60 i principis dels 70, que utilitza el marc i els materials de la pròpia natura (fusta, terra, pedres, sorra, vent, roques, foc i aigua, etc.). Generalment, les obres es troben a l’exterior, exposades als elements, i sotmeses a l’erosió natural.

Amb el taller ‘Vinya Lluerna’ l’artista ens proposa convertir el paisatge peculiar i familiar de la vinya en un treball col·lectiu i artístic. Una obra d’art on tots els participants podran posar el seu gra de sorra i que podrà ser contemplada i viscuda tant de dia com de nit. Prèviament, Jordi Mitjà explicarà algunes nocions d’això que s’ha anomenat Land Art, perquè puguem comprendre en tota la seva dimensió aquesta experiència.

Es tracta de fer una recollida de rocs i pedres del vinyet, netejar-los i pintar-los amb traces de color luminiscent. Un cop se sequi aquesta pintura, dibuixarem amb color tot tipus de formes. Quan tinguem tots ls rocs secs, els anirem enganxant, -amb silicona-, damunt dels pals de la vinya. L’objectiu del taller és generar un gran dibuix de dibuixos que atraparà la llum del sol. Una obra d’art que de dia es podrà veure com una exposició de rocs pintats i de nit es contemplarà com un conjunt de lluernes.

Jordi Mitjà

Va néixer a Figueres el 22 de maig de 1970.

Actualment viu i treballa entre Lladó i Banyoles.

Des de múltiples registres de presentació –l’escultura o la fotografia fins a la publicació o el vídeo– l’obra de Jordi Mitjà planteja l’apropiació de diferentscontextos, situacions, mitjans o produccions externes que l’artista porta hàbilment al seu terreny en base d’una alta complicitat emocional amb elsreferents i punts de partida que escull. Una dinàmica de treball complexa i

obsessiva que, més enllà de la seva formalització expositiva, concentra la sevaintensitat en el procés de producció i el temps de negociació entre idea inicial iresolució final; fet que incorpora de manera voluntària aspectes flexibles i lliures com ara la intuïció, l’assaig, l’error o l’accident.

Acte gratuït i obert a tothom que hi vulgui participar

Per tal de dur a terme aquest inusual esdeveniment caldrà un grup d’entusiastes, per pensar i modificar el paisatge, per parlar dels cicles vitals, per pintar amb llum, per aprofitar elements simples del lloc, per generar una constel·lació molt particular de cossos luminiscents.

El punt de tobada és davant del Celler Espelt, el dissabte 25 d’abril, a les 10 del matí, i és oberta a tothom que hi desitgi participar. Només cal fer-ne la inscripció prèvia trucant al 972 53 17 27 o per mail a: info@espeltviticultors.com