El Centre Escolar Empordà obre les portes a diferents escoles europees gràcies al projecte ERASMUS +

Concert final de corals celebrat a Múrcia l’any 2022 / Foto: Centre Escolar Empordà

El Centre Escolar Empordà de Roses, que participa des de fa tres cursos en un projecte Erasmus+ europeu, realitza una trobada al seu centre del 23 al 27 d’octubre amb altres escoles de països diferents

“A small choir for a great continent” és un projecte Erasmus + format per 8 escoles d’arreu d’Europa que tenen una coral escolar. Aquest projecte fomenta activitats de col·laboració entre les 8 escoles de països com Itàlia, Croàcia, Grècia, Polònia i Espanya.

A través de la música i el cant, els alumnes treballen cançons tradicionals d’altres països integrants, per tal d’enriquir i ampliar el seu repertori musical. També treballen valors com l’amistat, el treball en equip i la cooperació a tr1avés d’activitats escolars, trobades online i estades. Un dels objectius que té el projecte és donar a conèixer la cultura i les tradicions dels diferents països.

Com cada curs, celebren la Setmana de la Mobilitat Erasmus durant uns dies d’octubre i, aquest any, es retrobaran a Roses a l’escola Centre Escolar Empordà del 23 al 27 d’octubre.
Anteriorment, la coral del centre de Roses ja ha participat en les trobades de Tomelloso, Múrcia i Grècia. Tot i que les llengües vehiculars del projecte són el castellà i l’anglès, la coral rosinca té en el seu repertori cançons de tots els idiomes com polonès, croat, italià i català.

A l’estada a Roses, es realitzaran activitats de descoberta de l’entorn, visites culturals i un munt d’activitats relacionades amb la Vila de Roses on podran gaudir dels costums catalans.

Cloenda amb concert final al Teatre Municipal de Roses

La setmana culminarà amb un concert conjunt al Teatre Municipal de Roses, el dijous 26 d’octubre a les 18 hores. Al llarg de la setmana, les diferents corals també aniran al teatre a fer els assaigs corresponents.

Aprofitant l’estada a Roses, les escoles faran visites a llocs emblemàtics de la zona com la Ciutadella, Cadaqués, Sant Pere de Rodes i el Museu Dalí.

Exit mobile version