El Centre Sociosanitari Bernat Jaume acull una vintena d’alumnes de 6è de Medicina de la UdG

Centre Sociosanitari Bernat Jaume

Estudiants de medicina, entre d'ells el rosinc Pau Magester, que van visitar ahir el Centre Sociosanitari, amb la metgessa del Bernat Jaume i professora del grau, Elvira Huerta

Des del 2016, una part dels estudiants de Medicina del Mòdul d’Envelliment es desplacen 15 dies fins a Figueres per a fer classes teòriques i pràctiques

Durant els mesos de febrer i març, el Centre Sociosanitari Bernat Jaume de la Fundació Salut Empordà (FSE) acull 20 alumnes de 6è del Grau de Medicina de la Universitat de Girona, que en torns de 15 dies es desplacen fins a l’Alt Empordà per a rebre classes teòriques i pràctiques en el marc del Mòdul d’Envelliment.

Les classes s’imparteixen els dilluns, dimecres i divendres durant tot el dia. Als matins, els estudiants fan les pràctiques, i a la tarda assisteixen a les classes teòriques, que van a càrrec d’Elvira Huerta, professora del grau i metgessa de la UFISS de la FSE.

Els nois i noies es divideixen en dos grups de deu alumnes cadascun i acudeixen al Bernat Jaume en dos torns. La resta d’estudiants del mòdul es reparteixen per fer pràctiques en altres centres de Girona ciutat i també de Vic.

Aquest conveni entre el Bernat Jaume i la UdG permet apropar els centres de la FSE als estudiants universitaris i donar-se a conèixer com a possible destinació per a què facin la residència posterior un cop acabat el grau. Tal com va explicar Esther Celda, cap de Servei del Bernat Jaume i responsable del Mòdul de Geriatria i Envelliment, “per als professionals mèdics del centre sociosanitari, que exerceixen de tutors de pràctiques dels alumnes, aquesta experiència és molt enriquidora perquè és una motivació més per a actualitzar els seus coneixements”. Així mateix, “per als nois i noies, l’estada a un centre sanitari els permet veure en un mateix entorn l’aplicació pràctica de la teoria”, va concloure Celda.