El chill out Roos va inaugurar divendres la temporada amb la nova barca d’‘espetos’ de peix com a gran atracció

Chill out Roos

La barca d’espetos de Roos, amb peix de la Costa Brava, en aquest cas gambes

L’espai, situat al costat dels Aiguamolls de l’Empordà, compta amb una àmplia terrassa a l’aire lliure i un nou restaurant que ocupa l’espai de l’antic restaurant La Llar

El chill out Roos va inaugurar la temporada d’estiu aquest divendres a la nit estrenant nou restaurant, situat a l’antic restaurant La Llar. Tot i comptar amb una àmplia terrassa a l’aire lliure es va limitar l’aforament a 150 persones, totes assegudes, que van poder tastar plats de la carta, enfocada en els productes de proximitat i servint els únics espetos de peix i els pollastres picantons al forn a l’estil sureño de la Costa Brava. La barca d’espetos, pensada per fer al caliu peix de la costa com sardines, gambes, llobarro, calamar o pop a la fusta d’olivera, va causar sensació entre els assistents. El quartet de versions de jazz Mon Petit Món, el saxo d’Oskar Sax i els temes de Dj Belmaz van amenitzar la nit. Roos, situat al costat del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà.

El complex disposa d’un ampli lounge bar exterior per prendre tot tipus de begudes i escoltar música en directe. Les instal·lacions també compten amb una piscina i un espai per a festes privades. Des de la direcció del local defineixen l’establiment com “un oasi de calma i oci, un espai ideal per desconnectar i allunyar-se del bullici del dia a dia. Creiem que podem ser una molt bona opció en els temps actuals, ja que segurament tots busquem més espais a l’aire lliure, amplis, tranquils, i nosaltres ho podem oferir”. El chill out compta amb una carta de còctels, selecció de vins, caves i xampanys; una cocteleria seleccionada tant d’aperitiu com de nit i també s’ofereixen tota classe de begudes, amb alcohol o sense. Batejat com The Singular Space, està ubicat al costat de la carretera de Figueres a Roses (C-260), al KM 40.

El restaurant Roos aposta per productes de proximitat i ocupa l’espai on antigament hi havia el restaurant La Llar, conegut per ser un lloc de referència en qüestions gastronòmiques. Un dels atractius del local és la barca d’espetos, amb peix de la costa al caliu amb fusta d’olivera. L’espeto és un plat típic de Màlaga i consisteix en enfilar peix, tradicionalment sardines, en fines i llargues canyes, per rostir-ho amb llenya a la sorra de la platja. David Ribas, portaveu del Roos, va explicar que “es tracta d’un sistema de cocció ancestral, amb llenya d’olivera i típic de la zona mediterrània, més concretament a la costa malaguenya. La cocció del peix no és agressiva, el greix queda a dins i li dona un toc melós i molt més gustós”. 

Una altra de les particularitats són els pollastres picantons al forn amb carbó vegetal fets a l’estil sureño: “És com un forn a l’ast, però menys agressiu, més hermètic i fet amb carbó vegetal d’olivera. És típic del Perú i nosaltres, en aquest cas, ho farem amb picantons”, va afirmar Ribas.
L’equip de cuina del Roos es composa del xef Quim Oliu, el segon cap de cuina, Lluís Vallir, amb trajectòria a Lima, i per la seva influència aquest  The Singular Space Roos compta a la seva carta plats peruans com el ceviche de llenguadina i tiraditos de tonyina vermella, i el  cap de sala, Eric Oliu, amb 22 anys d’experiència al Celler de Can Roca.
A la carta, també tenen platillos de cargols secs, de rap amb allioli de poma i de bacallà, entre altres, amanides, anxoves, croquetes, embotits, tàrtar de salmó, carpaccio, cargols, altres tipus de peixos i de carns i postres de la casa.

Horari d’obertura

El chill out The Singular Space Roos obre cada dia d’estiu entre les 12 del migdia i les 3 de la matinada.