El cicle Nos+Altres debat sobre la incorporació al mercat laboral dels fills i filles dels immigrants

Jornada Nos+Altres

El director general per a la Immigració, Xavier Bosch, va tancar la jornada

Una cinquantena de professionals participen al Consell Comarcal en la jornada Nos+Altres dedicada a la immigració

Jornada Nos+Altres
El director general per a la Immigració, Xavier Bosch, va tancar la jornada

Durant tot el matí d’ahir dimecres una cinquantena de professionals de diversos àmbits socials han participat en la 9a edició del cicle de jornada Nos+Altres. L’edició d’enguany, organitzada com és habitual de forma conjunta pel Consell Comarcal de l’Alt Empordà i l’Ajuntament de Figueres amb el suport de la Direcció General per a la Immigració, ha proposat una reflexió centrada en una aproximació sociològica als fills i filles de la immigració i en analitzar la seva incorporació al mercat laboral.

La Jornada Nos+Altres ha comptat amb la participació del psicòleg i escriptor Said el Kadaoui Moussaoui, que ha impartit la ponència “Identitats complexes. Múltiplement arrelats o desarrelats. Ser fills de persones immigrades i no morir en l’intent” i amb la sociòloga Judit Font Redolad, que va presentar la ponència ‘Immigració i societat: la incorporació dels fills i filles de la immigració al mercat de treball’.

En el marc de la jornada també es van presentar les experiències de treball dutes a terme a Sant Pere Pescador (projecte La Cuina Premi Inclusió 2013) per Mireia Vehí i Montse Boher de la Cooperativa Eines, el projecte EFCI per al foment de l’emprenedoria amb dones nouvingudes (Premis Nayra 2013) a càrrec de la Fundació Plataforma Educativa i la recerca “La realitat formativa i laboral dels i les joves fills i filles de famílies migrades residents a l’Alt Empordà” a càrrec de la Fundació Surt.

La jornada l’ha obert el vicepresident del Consell i responsable de l’àrea de Benestar Social, José Luís Yécora, i l’ha tancat el director general per a la Immigració, Xavier Bosch.