El Cinema a la Fresca de Roses assoleix el 100 % d’ocupació

Cinema a la Fresa de Roses
A la primera sessió del Cinema a la Fresa de Roses es va projectar la pel·lícula 'La Mula', de Clint Eastwood, on els espectadors van seure en localitats pre-assignades per unitat afectiva, parelles d’amics o grups de persones que van fer la seva reserva de manera conjunta

La gratuïtat de l’entrada, que les pel·lícules fossin totes doblades i l’aforament limitat per la Covid-19 va fer emplenar les 4 sessions del Cinema a la Fresca de Roses

Per primer cop a la història del Cinema a la Fresca que es porta a terme a la Ciutadella de Roses els espectadors no van haver de pagar entrada. Per primera vegada en les 10 edicions d’aquest esdeveniment cultural totes les pel·lícules es projectaven doblades, tal i com les sentim en qualsevol sala de cinema.

Aquestes dues variables, afegida a que es va d’haver de limitar l’aforament per aplicar convenientment les mesures de seguretat a causa de la pandèmia “va fer que totes les sessions registressin un 100 % d’ocupació. La entrada va ser lliure, però pel fet que l’aforament fos limitat a 150 seients s’havia de reservar entrada, i totes les localitats de cadascuna de les sessions es van ocupar”, ha desvetllat el regidor de Cultura i Festes, Èric Ibáñez. Així, en total, van ser 600 espectadors els que van passar per les 4 sessions del Cinema a la Fresca d’enguany.
Cal a dir que van ser localitats pre-assignades, és a dir, que entre unitats afectives, parelles d’amics o grups de persones que van fer la seva reserva de manera conjunta.

Recordem que el Cinema a la Fresca es va iniciar el dijous del dia 16 de juliol amb la pel·lícula de La Mula, dirigida i protagonitzada per Clint Eastwood, projecció a la que van seguir 3 més durant els dijous següents, el 23 de juliol amb Dolor y gloria, de Pedro Almodóvar (2019), el 30 de juliol amb Rocketman, una pel·lícula biogràfica i musical també de 2019, basada en la vida del músic Elton John i l’última el 6 d’agost, amb El vicio del poder (Adam McKay, 2018).

L’edició del 2021 del Cinema a la Fresca serà al casc urbà de Roses

El Cinema a la Fresca d’enguany ha presentat novetats respecte a les edicions anteriors. En concret, pandèmia a part, han estat dues. La més cridanera, la seva gratuïtat. I la segona que no es va projectar cap pel·lícula subtitulada.
I si no hagués estat per la crisi sanitària hi hauria hagut un altra novetat, també de gran rellevància, que no s’hauria celebrat a la Ciutadella, sinó al ben mig del casc urbà de Roses, concretament a la plaça del Teatre Municipal però, per aplicar correctament el protocol de seguretat es va considerar més adient fer-ho al recinte emmurallat.

Així, si la crisi sanitària ho permet el més probable és l’edició del 2021 de Cinema a la Fresca es faci a les portes del Teatre.

Enquesta de valoració del Cinema a la Fresca

L’Àrea de Cultura i Festes farà arribar properament per correu electrònic a tots els assistents del Cinema a la Fresca per copsar la seva opinió sobre aquesta activitat cultural, “en la que també els preguntarem que n’opinen que el Cinema a la Fresca es porti al centre del poble, amb la qual, tot i que no serà vinculant, ens ajudarà a prendre la decisió definitiva”, ha assenyalat Èric Ibáñez.