El Club Atletisme Roses organitza unes jornades de neteja de les nostres muntanyes

Club Atletisme Roses

Unes jornades de neteja del nostre entorn natural que tindran lloc el dissabte, 5 de desembre i el diumenge, dia 6

A causa de la pandèmia de la Covid-19 les restriccions de mobilitat han estat molt presents en la vida dels éssers humans al llarg d’aquest any.
Això ha provocat que els desplaçaments no hagin estat molt lluny de casa nostra, ans al contrari, la gent no ha pogut viatjar quedant-se a prop de la seva residència habitual. I Roses no ha estat una excepció, la qual cosa ha estat aprofitada per molta gent de la comarca i la nostra Vila per gaudir del patrimoni natural del Cap de Creus. I unes de les conseqüències d’això ha estat l’augment de brutícia que presenta, hores d’ara, el nostre entorn natural.
Un fet, aquest, del qual han estat testimonis els atletes del Club Atletisme Roses quan han sortit a córrer per la muntanya del Parc Natural del Cap de Creus, “en comprovar, últimament, que pels recorreguts on passen estan bastant bruts, i en una reunió del club, vam dir que de la mateixa manera que sortim a córrer, podem fer una jornada de neteja de la muntanya”, ha afirmat el president el Club Atletisme Roses, Pere Sastre.

Dissabte, 5 desembre, i diumenge, dia 6, a les 9 hores davant el Club Tennis Roses

I aquesta jornada de neteja, que s’ha batejat com ‘Muntanyes Netes’, “per motius de la Covid-19 i, per tant no tenir molta aglomeració de gent en un sol dia, l’hem dividit en dos matins, que serien el dissabte, 5 de desembre, i el diumenge, dia 6”, ha explicat Sastre, el qual fa una crida perquè tothom que estigui interessat en participar-hi “només ha de presentar-se a les 9 del matí a l’aparcament de davant del Club Tennis Roses, remarcant que “com és una iniciativa totalment voluntària, la gent no s’ha d’inscriure en lloc per participar, el que tingui ganes de venir, que vingui a les 9 a les portes del Club de Tennis, i ja està”.

Està previst que els participants, que seran equipats amb guants i bosses de plàstic, es divideixen en dos grups, un anirà en direcció a la bassa del Ponac, i l’altre aniria per l’entorn natural del Mas Oliva.

Doble objectiu: netejar i conscienciar a la gent de tenir cura del medi natural

Pere Sastre ha assenyalat que aquestes jornades de neteja té dos objectius, “primer, evidentment, netejar les nostres muntanyes, però, sobretot, conscienciar a la gent de tenir cura del nostre entorn, perquè no és més net qui més neteja, sinó qui menys embruta”.