El Club Atletisme Roses, un referent de solidaritat a través de l’esport

Club Atletisme Roses

Pere Sastre i Manel Pons en el moment de l'entrega del xec per valor de 402 €

El Club Atletisme Roses fa entrega 412 € a FADIR provinents de la III Cursa Badia de Roses

Club Atletisme Roses
Pere Sastre i Manel Pons en el moment de l’entrega del xec per valor de 402 €

Ara fa 10 anys el Club Atletisme Roses va organitzar la primera Cursa de la Dona. Una prova d’atletisme per fomentar l’esport entre la ciutadania a la que l’entitat esportiva li va voler donar un caire solidari, destinant tots els diners de cada inscripció a la Fundació Roses Contra el Càncer. “Va ser un precedent que el vam fer per dos motius: per donar-nos a conèixer com a club, i per donar un excusa, un motiu més, per a que la gent participés, en el sentit que diguessin vaig a aquesta cursa perquè faig esport i a sobre ajudo a gent que ho necessita”, va explicar el president del Club d’Atletisme,Pere Sastre.

10 anys després de la seva primera edició, la Cursa de la Dona va recaptar 9.000 euros per l’entitat socio-oncològica i, ara, deu anys després, no hi ha pràcticament cap club o entitat esportiva a Roses que no destini una part dels diners recaptats en les inscripcions a un objectiu solidari per a qui ho necessiti, que fa que el Club d’Atletisme esdevingui tot un referent pel que fa la solidaritat a través de l’esport.

Els 412 inscrits a la III Cursa Badia de Roses van destinar 1 euro solidari a la Fundació d’Ajuda al Discapacitat de Roses, FADIR

I des de fa tres anys el Club d’Atletisme Roses organitza la Cursa Badia de Roses. Una prova d’atletisme que també es va voler que tingués un caire solidari, en aquest cas destinant 1 euro de cada inscripció a una entitat social de la Vila.

Així, a la primera edició de la Cursa Badia de Roses es va destinar 1 euro de cada inscripció a benefici de l’Associació Tramuntanes. El segon any es va fer el mateix a favor de l’Associació Catalana de Moebius. I aquest tercer l’entitat beneficiària ha estat FADIR, Fundació d’Ajuda al Discapacitat de Roses.

I el passat dijous el president del Club Atletisme Roses, Pere Sastre, va fer entrega al president de FADIR, Manel Pons, d’un xec per valor de 412 euros, “pels quals s’ha de donar les gràcies als atletes participants a la tercera edició de la Cursa Badia de Roses, ja que al cap i a la fi són ells els que donen els diners”, va afirmar Sastre.

Per la seva part, Pons va agrair aquesta donació de 402 euros “perquè la suma de petits gestos com aquest del Club Atletisme Roses fa possible que tirem endavant tots els nostres projectes envers els nostres associats”.

Projectes com el de proveir d’aliments a la gent més necessitada de Roses, i que FADIR porta anys desenvolupant.