El Club Ciclista Roses arriba a Isaba, meta de la 6ª etapa de la Transpyr, en vuitena posició

Transpyr 2013

Joan Serra i Marcel Farres, del Club Ciclista Roses, amb un altre corredor a la localitat d'Isaba

Els participants acumulen sis llargues jornades amb altes temperatures, 13 han abandonat i 20 més no han aconseguit completar totes les etapes

Transpyr 213
Els tres corredors del Club Cilcista Roses. Joan Serra, Jaume Nadal i Marcel Farres

La Transpyr 2013 afronta les seves dues últimes etapes amb la qualificació d’haver estat la més dura de les quatre celebrades fins ara, segons els mateixos aventurers que van sortir de Roses i dissabte arribaran a San Sebastián. Fins al moment totes les etapes s’han desenvolupat sota una intensa calor que ha castigat molt la  capacitat de resistència dels ciclistes, dels quals 13 han abandonat definitivament i 20 no han aconseguit completar totes les etapes, “aquest any ha estat mes dur”, especifica Marcel Farres, un dels corredors del Club Ciclista Roses.

Els ciclistes van haver de superar ahir 6 ports de muntanya i “ amb mes desnivell del que ens posava al full de ruta, creiem que hi havia 400 metres més desnivell” va dir el mateixFarres a l’arribar a Isaba. En total van haver de fer en aquesta sisena etata 91 kms de recorregut amb molt amb un desnivell positiu de 2.500 metres.
Molt de curriol de pujada i baixada i “amb uns trams realtment molt tècnics i uns paisatges realment espectaculars”.

Durant tota l’etapa, l’esmentat Farres, Joan Serra i Jaume Nadal, components del Club Ciclista Roses es van trobar força bé i tot i punxar una vegada van entrar vuitens per la línia d’arribada.

Un xic més endarrere, a la catorzena posició, van entrar el ciclistes del Castelló d’Empúries Surià Bicis, Vicens Gusó i Salvador Canet. Tots dos corredors van invertir un temps de 7 hores i 36 minuts.

Transpyr 2013
Salvador Canet, del Castelló d’Empúries Surià Bicis, a Isaba

L’equip que comanda la classificació, el Buff International, amb Pau Zamora i Joan Llordella, va donar un nou cop d’autoritat arribant a la meta d’Isaba a gairebé 20 minuts d’avantatge sobre Bicis Esteve, i 35 minuts abans que els tercers classificats de l’etapa, la parella de Camprodon, Joao Marinho i Luis Leite del Douro Bike Race. Dos ciclistes que van optar al triom final de la Transpyr 2012 fins l’últim moment.

L’etapa d’avui, de 110 quilòmetres i amb 2.800 metres de desnivell, transcorre per Navarra i uneix els municipis d’Isaba i Elizondo. El recorregut fa una breu incursió en territori francès i passa per indrets mítics com la selva d’Irati i Roncesvalles.

A la Transpyr Road només 39 segons separen els tres primers ciclistes

La Transpyr Road tenia ahir per davant la crono més llarga de la prova, 46 quilòmetres amb els ascensos al coll d’Arguibiela i el Piedra de San Martín, a 1.765 metres d’alçada. Borja Sánchez, d’El 9 Esportiu, es va escapar del grup al quilòmetre sis i va coronar el Piedra de San Martín amb 8 minuts d’avantatge sobre Axel Strauss, després de rodar durant 1h 51min. Ara la classificació general s’estreny fins al punt que entre Jordi Ferré, Borja Sánchez i Alex Strauss hi ha només 39 segons.

Avui la Transpyr Road té una etapa de 128 quilòmetres amb el port d’Urkiaga com a màxima dificultat amb algunes rampes de fins el 19% de desnivell, i un tram cronometrat de 26 quilòmetres que inclou el mateix coll. L’orografia d’aquesta ruta amb carreteres estretes i solitàries i amb l’espectacular descens de l’Artesiaga, fan d’aquesta etapa el compendi de l’essència d’aquesta Transpyr Road.