El Club de Natació del GEN Roses és reconegut en el món d’aquest esport

Club de Natació del GEN Roses
L'equip de natació del GEN Roses que va competir al Trofeu de Sant Narcís de Girona

La implicació dels esportistes, els seus pares i mares i l’entrenador del Club, Ivan Martín, fan una fórmula d’èxit

Club de Natació del GEN Roses
L’equip de natació del GEN Roses que va competir al Trofeu de Sant Narcís de Girona

Un grup de pares i mares de Roses veient que els seus fills tenien i tenen aptituds per a la natació van decidir, l’any 2012, crear un Club de Natació per a competir. Els nens i nenes anaven a entrenar a la Piscina Municipal de Roses, però finalment aquest es va vincular al GEN Roses.

I aquest club que es va iniciar ara fa tres anys amb 10 nois i noies, té actualment 34 nedadors. I alguns d’ells destacant en les diferents competicions en les que participen. Tant és així que els clubs rivals de natació reconeixen els grans resultats que assoleixen els nedadors rosinc pel tan poc volum d’entrenament que porten en comparació a la resta de clubs.

I no es per a menys, perquè de mica en mica i amb humilitat els integrants del Club Natació del GEN Roses, provinents de diverses localitats de l’Alt Empordà, com Fortià, Llançà, Cadaqués, Castelló d’Empúries i evidentment, Roses, deixen la seva petjada allà on participen.

Per exemple, l’any passat Zakaria va ser seleccionat per nedar amb la selecció Girosona (nedadors de les comarques d’Osona i de Girona). I aquest passat mes de juliol, el mateix Aatani més Crosby Fitz, Sergi Lleó, Joel Gálvez, Sandra Pardo, Julia Ruiz, Joana Costa, Pere Ansón i Gerard Herruzo, es van classificar per als campionats de Catalunya en diferents modalitats, defensant els colors del GEN Roses.

Una fita esportiva que, s’ha de destacar, ha tingut molt a veure l’actual entrenador del Club, el basc Ivan Martín, que ha sabut treure tot el bo i el millor dels nedadors del GEN Roses.

Sense anar més lluny, el passat 7 de novembre es va celebrar a les instal·lacions del GEiEG el Trofeu Sant Narcís de Natació 2015, on el Club de Natació del GEN Roses va participar amb 20 nedadors, aconseguint podis en les modalitats d’aleví i Infantil.

Aquests van ser els resultats més destacats:

Infantils

  • Jaume Cusí – Guanyador en 100 metres Papallona
  • Aleix Soler – Tercer  3er 100 metres Braça

Alevins

  • Alex Tena – Segon en 100 metres Papallona
  • Joel Gálvez – Tercer en 100 metres Esquena
  • Marc Sayol – Tercer en 50 metres  Papallona