El Club de Pesca Roses La Perola triomfa al Campionat de Catalunya de Surfcasting

C.P.E.Roses La Perola
Jordi Segura (esquerra), campió de Catalunya de Surfcàsting, i Joan Tena, tercer del campionat

Jordi Segura i Juan A. Tena, tots dos socis del C.P.R. La Perola, dominen en el campionat de Catalunya de Surfcasting. Segura es va proclamar campió i Tena va aconseguir la tercera posició

campionat_catalunya_de_surfcasting
Jordi Segura i Juan A. Tena amb les seves medalles aconseguides al Campionat de Catalunya de Surfcasting

A prinicipis d’any passat el Club de Pesca Roses La Perola és va inscriure com a club a la Federació Catalana de Pesca Esportiva i Càsting amb un objectiu: poder participar en proves oficials esportives de pesca.

Un objectiu que els socis del club han aconseguit amb el seu bateig de 7 dels seus membres al campionat de Catalunya de Surfcasting que es va celebrar dissabte a la platja de Castelldefels, a la demarcació de Barcelona.

Una estrena en competicions oficials que no ha pogut tenir més èxit, ja que un del seus socis, Jordi Segura, natural de la Bisbal, va assolir el títol de campió de Catalunya de Pesca a la modalitat de Surfcasting, i el rosinc Juan Antonio Tena va aconseguir pujar al tercer esglaó del podi.

En total van ser 7 els participants del C.P.R. La Perola al campionat individual sènior de Catalunya de Pesca Surfcasting, que es va celebrar el passat dissabte a la platja de Castelldefels.

Els 58 pescadors que van participar al campionat, provinents d’arreu Catalunya, van ser convocats a les 8 del matí a l’esmentada platja. I les mànigues a disputar van ser dos, la primera es va celebrar entre les 11 i les 14:00 hores, per disputar, després de dinar, la segona, que es va desenvolupar entre les 17 i les 20:00 hores, sent els 58 participants

I al final de cada màniga es portava a terme el sistema de puntuació que va ser “molt diferent al que nosaltres fem a la nostra lliga social. Nosaltres al final de la jornada fem la pesada i el que més pes obtingui amb les captures és el guanyador. En aquest campionat és fa per punts i el que meny punts obtingui guanya”, va explicar el vicepresident del C.P.R. La Perola, Alberto Fernández.

Així, quan acaba cadascuna de les dues  mànigues és dóna punts de la següent manera: Primer als primers de cada sector. D’aquests tres, el que va fer més pes amb les seves captures se’l va donar 1 punt, al segon, 2 punts, i al tercer 3 punts. Tot seguit, es puntuen als segons de cada sector. D’aquests, el que va fer més pes amb les seves captures se li va atorgar, en aquest cas, 4 punts, al segon 5 punts i al tercer, 6 punts. Després es va fer amb els tercers. Al millor tercer del tres sectors se’l va puntuar amb 7 punts, i així succesivament.

I amb aquests tipus de puntuació el que tenys menys punts és el qui guanya. I és el que li va passar al bisbalenc Jordi Segura. Va quedar el primer dels primers de sector a la primera màniga i va fer segon dels segons de sector a la segona, aconseguint un total de 5 punts. El rosinc Juan Antonio Tena, en canvi no va tenir tanta sort alhora de pescar com Segura, però tot i això, la seva anotació de 19 punts el va fer pujar al tercer esglaó del podi. Entre tots dos es va colar el barceloní Jaume Riambau per fer-se amb el subcampionat.

Sens dubte, va ser un gran èxit esportiu en la primera competició oficial a la qual es presentava el Club de Pesca Roses La Perola. Només va guanyar un, però l’assoliment del campionat de Catalunya de Surfcàsting per part de Jordi Segura va ser un triomf dels 7 pescadors del club que van participar al certamen. Tots van sentir el triomf com a propi, donant fe de la gran camaraderia i companyerisme que existeix entre els integrants del C.P.R. La Perola.

La classificació dels integrants del club al campionat va ser la següent:

  • Jordi Segura – 1er / Campió
  • Juan Antonio Tena – 3er
  • Emilio Rueda – 12è
  • Viti Alonso – 27è
  • José Moral — 38è
  • Alberto Fernández – 48è
  • Miguel Àngel Haro – 51è

La propera cita esportiva que té el C.P.R La Perola serà el proper 13 d’abril amb la disputa del també campionat de Catalunya de Surfcasting, però en aquest cas de Clubs, i en el hi participaran Miguel Àngel Haro, José Moral, Emilio Rueda, Viti Alonso, Manfred Kurtz i Alberto Fernández.