Suquet de peix de Rose

El Club de Vela la Ballena Alegre, guardonat als Premis CETT Alimara

Club de Vela la Ballena Alegre
Representants del Club de Vela la Ballena Alegre amb el premi CETT Alimara

L’innovador model del Club de Vela de Sant Pere Pescasdor ha estat guardonat amb el Premi Alimara a la Sostenibilitat i el Premi Alimara dels estudiants del CETT, destacant el seu poder inspirador per a les noves generacions

El projecte “Sustainable Experience” proposa un nou model d’organització d’esdeveniments esportius, com les regates de vela, utilitzant-los com a eines de sensibilització mediambiental. Alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030, el projecte ha estat reconegut internacionalment, arribant a ser finalista del “World Sailing 11th Hour Racing Sustainability Award”.

El guardó concedit al Club de Vela la Ballena Alegre, de Sant Pere Pescador, en la categoria “Through Sustainability” i el Premi dels Alumnes subratllen el seu compromís amb la sostenibilitat i la inspiració de les noves generacions.

El punt culminant del projecte va ser l’organització del “2023 Optimist World Championship” a la Badia de Roses, que va comptar amb la participació de regatistes de 54 països. Aquesta competició va ser una plataforma per promoure la consciència mediambiental entre els participants.

Es basa en tres pilars fonamentals: d’una banda el mar mediterrani, promovent la protecció del medi ambient marí i la regeneració de la flora i fauna locals; d’altra banda, els regatistes, sensibilitzant sobre la responsabilitat social i fomentant pràctiques sostenibles en l’àmbit nàutic; i finalment, la nàutica, impulsant la sostenibilitat en totes les activitats relacionades amb la vela.

El projecte inclou una àmplia gamma d’activitats i col·laboracions amb entitats locals i internacionals, com la Fundació Barcelona Capital Nàutica, el GALP de la Costa Brava, el Projecte Sèpia, la Fundació Alive, Empordà Mar, la Fundació Cruyff, , Indigo Life Org, Fruites Font i diversos museus de la regió. També ha estat present en fòrums internacionals com el Saló Nàutic Internacional de Barcelona, el Blue Innovation Dock al Boot Düsseldorf i el FiturSports.

El Club afronta una nova fase del projecte que té com a objectiu aprofundir en la sensibilització mediambiental a través del coneixement i la pràctica conscient de la navegació. Els pròxims esdeveniments inclouen accions de sensibilització en els campionats del món de Catamarà F18 i Windsurfer, previstos per als mesos de juny i setembre de 2024 respectivament, i la segona edició de la Fira Conscient. Amb aquest enfocament, es pretén continuar fomentant la consciència ambiental entre els participants i el públic general, assegurant que el respecte pel medi ambient es converteixi en una part integral de la pràctica esportiva.

Els Premis CETT Alimara, creats el 1984 i organitzats pel CETT amb la col·laboració de B- Travel i l’UN Tourism, celebren la innovació en la comunicació, digitalització, sostenibilitat i recerca en els sectors turístic, hoteler i gastronòmic i són un referent per reconèixer iniciatives innovadores que connecten l’àmbit acadèmic amb el teixit empresarial i institucional.