El Club Marítim Roses vol un concurs per adjudicar el llagut

El Club Marítim Roses, abans Club de Rem, vol que l’Ajuntament tregui a concurs l’adjudicació del llagut que se’ls va retirar, ara fa 9 mesos, i que posteriorment el consistori va cedir al Grup d’Esports Nàutics. La presidenta del club, Elisabet Pujol, explica que “volem que aquest llagut sigui cedit sota un concurs, però amb unes bases pel que fa a l’esport de rem, perquè si es fa sota aquests paràmetres el Club Marítim Roses guanya de segur aquest concurs, perquè tenim 20 anys d’història, hem estat campions de Catalunya i Espanya, i actualment comptem amb tècnics de rem, 5 timoners, 2 jutges àrbitres de la Federació de Rem i 5 tripulacions. Això no ho té el GEN ni cap altre entitat de Roses”

Durant aquest cap de setmana se celebra a Roses el Campionat de Catalunya de Llagut. Un esdeveniment que el Club Marítim Roses ha escollit per fer sentir la seva veu. Per això, uns quaranta components de l’entitat de rem han aprofitat per fer una manifestació per tot el passeig marítim, des de la platja del Ratrell fins la platja de la Punta, per expresar el seu descadord amb l’Ajuntament de Roses, que va decidit cedir el llagut al Grup d’Esports Nàutics. “L’alcalde, ha afirmat la presidenta del club, Elisabeth Pujol, vol que només hagi una unica entitat nàutica a Roses, que ell patrocina i subvenciona, que és el GEN”.

Tots els manifestants portaven una samarreta en la que es podia llegir “Prou injustícia! Volem remar al club de rem. Tracte igual per a tots!”, una proclama que donava a entendre, segons Pujol, “l’any de persecució que hem patit per part de l’Ajuntament durant el darrer any. Primer, ha continuat la presidenta, se’ns va retirar el llagut. Després se’ns va fer fora de les instal·lacions que teniem com a seu i tot seguit dels barracons on teniem tot el nostre material”.

La presidenta del Club Marítim també ha denunciat la despesa que va fer el consisori rosinc pintar i restaurar el llagut, “ja que amb el que es van gastar podrien haver comprat un de nou, i ara tant el GEN com nosaltres tindríem un llagut”.

La manifestació quan ha arribat a la platja de la Punta, on s’està celebrant el campionat de Catalunya de Llaguts, s’ha desconvocat perquè les noies del club poguessin participar en la competició, tot i que sense cap opció de triomf ja que han participat a les regates “de manera reivindicativa, ha significat Pujol, com així ho hem expressat en una carta dirigida tant a la Federació Catalana com a tots els Clubs de Rem”.

Demà, el Club Marítim té prevista la convocatòria d’un altre manifestació amb el mateix recorregut que la d’avui.

 
Llagut polèmic

Al mes de novembre de l’any passat l’Ajuntament de Roses va decidir retirar el llagut al Club Marítim Roses, que els va cedir l’any 2008 després que un temporal de llevant  malmetés el que hi havia. La raó d’aquesta decisió era que el consistori volia aglutinar tots els esports nàutics en una sola entitat, en aquest cas el GEN.

Una decisió que l’equip de govern va prendre perquè estava a punt de signar un conveni amb el Grup d’Esports Nàutics perquè fos aquest qui gestionés totes les activitats esportives de mar.