El Club Rotary ajudarà als Bombers de Roses durant la cursa solidària de la Trailwalker

El Cub Rotary Roses Empuriabrava amb els Bombers de Roses
Rafa Aguilar, Josep De Frutos i Manoli López

Els Bombers de Roses participaran en una cursa solidària la setmana vinent, de la qual el Club Rotary Roses Empuriabravaes farà càrrec de l’aviutallament

Bombers de Roses
Equip dels Bombers de Roses que participarà a la Trailwalker

Dos equips de Bombers de la Generalitat de la demarcació gironina, pertanyents al Parc de Bombers de Roses i de Girona participaran enguany a la 3ª edició de la Trailwalker,  una cursa solidària organitzada per Intermón Oxfam a 11 països del mon.

Es tracta de recòrrer 100 km en un màxim de 32 hores en equips formats per 6 persones: 4 caminadors/corredors i 2 més que donen suport a aquests caminadors/corredors. Aquest any és la segona edició que es fa a les nostres comarques, concretament es farà sortint des de la via verda d’Olot i arribant a St. Feliu de Guíxols els propers dies 20 i 21 d’abril.

La Trailwalker és un esdeveniment esportiu solidari en el que cada equip ha de portar un donatiu de 1.500 euros per poder participar. Diners que Intermón Oxfam destinarà enguany a la construcció de pous d’aigua al sud del Sàhara, per tal d’evitar que les dones hagin de caminar quilòmetres i quilòmetres en busca d’aigua. Per aquest motiu, el lema d’enguany de la cursa és “Camina tu perquè no hagin de fer elles”.

Per aquest motiu, durant els darrers mesos els bomber de Roses i Girona han estat organitzant esdeveniments arreu les comarques gironines per tal de recaptar fons i poder participar a la prova.

El Club Rotary Roses Empuariabrava amb l’equip dels Bombers de Roses

El Cub Rotary Roses Empuriabrava amb els Bombers de Roses
Rafa Aguilar, Josep De Frutos i Manoli López

El Club Rotary Roses Empuriabrava s’ha sumat a la causa solidària en la que participaran els Bombers de Roses. En concret, el president del Club Rotary, Josep De Frutos, va fer entrega al cap de Bombers de Roses, Rafa Aguilar i a la coordinadora dels equips de Bombers de Girona participants a la Trailwalker, Manoli López, d’un xec que els permetrà cobrir tot l’avituallament durant la cursa. Un lliurament que es va portar a terme el passat dijous a l’hotel Risech durant el transcurs d’un sopar.

Equip Bombers de Roses Dorsal 99:

  • Lider: Manoli López
  • Components: Mireia Llobet, Gemma Collado i Roser Guitart
  • Suport: Montse Casas i Rafael Aguilar

Equip Bombers de Girona Dorsal 170:

  • Lider: Miquel Maruny
  • Components: Joan Peral, Sílvia Mitjavila i Josep Portell
  • Suport: Toni Valdepeñas i Hugo Martínez

Intermón Oxfam Trailwalker

Trailwalker és un repte esportiu i solidari en el que cada equip participant es compromet a recaptar abans de l’esdeveniment un mínim d’1 500 euros entre els seus amics i familiars per recolzar a les poblacions més desfavorides i especialment afectades per l’actual crisi econòmica.
La població als països del Sahel (Àfrica occidental, al sud del Sàhara), viu assotada per una greu crisi alimentària, que ha afectat des de finals del 2011 a més de 18 milions de persones, entre elles més d’1 milió de nens i nenes que podrien patir desnutrició greu.
Dona del sud del SáharaMalgrat les bones previsions en la producció de cereals, la crisi no ha acabat i és vital acompanyar a les comunitats més empobrides en el camí de la recuperació dels seus mitjans de vida.
En cas contrari les dones, que han de mantenir la família quan el marit es marxa lluny per buscar treball, no tindran més opció que carregar els seus fills a coll i caminar quilòmetres i quilòmetres, desnodrides i esgotades, fins a aconseguir un centre d’ajuda o un camp de refugiats que els permeti sobreviure.

Per això, l’animem a caminar perquè elles no hagin de fer-ho! En un camp de refugiats necessitem 2,5 milions d’euros per transportar en camions durant cinc mesos l’aigua que salvi la vida de 80.000 persones. Però…Preparar fonts d’aigua a la mateixa zona costaria uns 721.000 euros, menys del que recaptem en l’ultima edició del Trailwalker!

I aquesta és la finalitat de la Intermón Oxfam Trailwalker, construir pous d’aigua per a que les dones subsaharianes no hagin de recórrer quilòmetres i quilòmetres a la seva recerca.

Intermon Oxfam Trailwalker