El Comando G de la Bai de Feis es passaran el Carnaval de Roses jugant al Parxís

Carnaval de Roses 2016
Dos Comando G de la Bai de Feis jugant-se el dinar amb una partida de parxís

La colla Bai de Feis decorarà la carrossa amb el grup Parxís, però els integrants seran del Comando G, o no

Carnaval de Roses 2016
Dos Comando G de la Bai de Feis jugant-se el dinar en una partida de parxís

Els membres de la colla Bai de Feis sempre, des que hi participen en el Carnaval de Roses, s’han disfressat d’un estrella de la cançó o d’un grup musical, una tradició carnavalera d’aquesta colla amb la qual, també sempre, han donat la nota. Una nota musical que han posat en els darrers anys amb el gran Michael Jackson, la ‘jove’ Rafaella Carrà, el chiringito de Georgie Dann, la cubana Cèlia Cruz, Alaska i el ‘pegamoide’ Mario Vaquerizo, entre d’altres, per l’Avinguda de Rhode de Roses durant el Carnaval.

Una tradició en el que munten “tot un món de l’artista escollit, ja que anem disfressats d’ell, la carrossa està decorada amb motius d’ell, i la música que posem toooot el Carnaval, és d’ell”, ha dit en Sergi Cayuela, cap de colla de la Bai de Feis.

Però, sembla ser que enguany deixen la música, perquè per desgràcia han caigut en el joc, són uns ludòpates, sí, estan enganxats al parxís… “Que noooo, que anem disfressats del grup Parxís”, va dir en Sergi Cayuela, cap de colla de la Bai de Feis.

Grup Parxís?, “sí, una banda musical infantil de finals de la dècada dels 70 i princips del 80 del segle passat”, va explicar Cayuela. Clar, com nosaltres encara no havíem nascut, impossible conèixer aquest grup…

Així, doncs, aniran disfressats del grup Parxís, “no”. No?, jo plego, tu…

No són ludòpates però només parlen del parxís, i ara va i diu que no es disfressen de parxís. Que tenim feina, tu… “A veure, anirem de Parxís, però disfressats de Comando G, que va ser una de les cançons més famoses del grup i que era de la banda sonora de la sèrie de dibuixos animats, Comando G”, va explicar en Sergi, aclarint així “l’entuerto”.
Llavors la carrossa no serà un parxís, ja que “la decorem amb motius que recordaran als Comando G”.

Deixem el p… parxís i anem a les barraques perquè “el 100 x 100 dels guanys de la barraca es destina al carnaval, sinó seria impossible, per exemple, el primer que fem és liquidar deutes, segon a pagar el lloguer de la nau, que són uns diners, i després a comprar les disfresses, el menjar, el beure i tots els estris de decoració de la carrossa”.

Però, tot i això, per cobrir les despeses del Carnaval cada membre de la colla paga “120 euros, sempre s’ha pagat 120 euros tant si ets veterà, nouvingut, o com si tens un ull de cristall, una cama de fusta o un garfi com a mà, tot i que els més petits paguen 50, i els que són una mica més grans, però menors, 70 euros”.

Una quantitat abona cadascú dels 30 Punto G, perdó, Comando G (en que estaríem pensant…), la mateixa trentena, si fa o no fa, que els que van anar disfressats l’any passat de Cèlia Cruz.

Menors sí, amb els pares

Segons Cayuela, la Bai de Feis és una colla amb “molts de menors, però tots amb els seus pares, sinó, no venen”.

“Un despropòsit si no s’hagués obert el port”

El cap de colla de la Bai de Feis valora positivament que finalment s’obri el port el divendres de Carnaval, ja que “m’hauria semblat malament no poder entrar, perquè no hi havia una altra opció, només anar guardar la carrossa la qual em semblava un despropòsit després d’estat tant de temps treballant en ella”.

Canvi de pany a la nau

En Sergi Cayuela va trobar just el lloguer que s’ha de pagar per tenir la carrossa en la nau, però el “que no em sembla bé, es que dues setmanes després passat el Carnaval l’amo canviï el pany i no puguis entrar durant tot l’any per disposar de la teva carrossa si vols”.

Contents amb l’ordre de sortida

Els membres de la colla Bai de Feis estan contents amb el número de sortida que els va tocar al sorteig, si més no, no es queixen, “volíem entre el 25 i el 40, però no va poder ser, però en realitat ens dóna igual l’ordre en el que sortim”, va dir en Sergi.

Comando G, Comando G, sempre alerta estaaaaaà! Us enrecordeu? Quina ratllada, tu…